CHP'Lİ Gülay Yedekci'den 1 Mayıs Mesajı

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Mimar Gülay Yedekci, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Mimar Gülay Yedekci, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Dr. Mimar Gülay Yedekci’nin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı mesajı şu şekilde:

İş cinayetleri, yoksulluk ve gelir adaletsizliği giderek artıyor

Emek en yüce değerdir, bizler bu bilinçle daima işçilerimizin ve emekçilerimizin yanındayız. Bugün de meydanlarda, emekçilerle birlikte olacağız. Ancak ülkemizin koşulları işçiler için giderek kötüleşmektedir. Artan iş cinayetleri, yoksulluğun yaygınlaşması ve gelir adaletsizliğinin baskın bir şekilde iş hayatında öne çıkması işçilerimizin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi bayramını buruk bir şekilde geçirmelerine sebep olmaktadır.

İşçilerin yaşam koşulları kötüye gidiyor

OHAL baskısı altında işçilerin temel hak ve özgürlükleri yok edilmektedir. OHAL döneminde iş cinayetlerinde yüzde 9 artış saptanmıştır. Uzun çalışma saatleri, düşük ücretler, güvencesizlik, sendikasızlık, ağırlaşan çalışma koşulları, özelleştirme, kayıt dışılık çocuk işçilik, olumsuz emeklilik şartları nedenleriyle işçilerimizin yaşam koşulları kötüye gitmektedir. Halkın iktidarında emekçilerin yaşam koşullarını iyileştirmek ve onları refah içerisinde yaşamalarını sağlamak önceliğimiz olacaktır.

Aydınlık, eşit ve güzel bir dünyayı birlikte tasarlayacağız

1 Mayıs bir mücadelenin adıdır. 1 Mayıs; emeğin demokrasi ve özgürlük mücadelesidir. Bu mücadele içerisinde hayatını ve özgürlüğünü kaybeden değerli emekçi dostlarımızı saygıyla anıyorum.   Eşitsizliğin, adaletsizliğin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünyayı birlikte tasarlayacağız. Tüm emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlu olsun.

Bakmadan Geçme