CHP'den Turhal Çıkarması

AĞBABA 'ONLAR KOLTUĞU İÇİN , HALK VATANI İÇİN İTTİFAK KURDU'

CHP  Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Turhal Şeker Fabrikası önünden seslendi ; “AKP ile MHP koltuk ittifakı kurdu. Halk ise ekmek için, vatan için ittifak kurdu”

Hükümetin 14 şeker fabrikasını satma kararı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında kurulan komisyon, Şeker Fabrikalarını ziyaret ederek, fabrikada çalışan işçiler , pancar üreticileri ve vatandaşlar ile biraraya gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kırklareli, Uşak, Malatya, Kahramanmaraş, Afyon, Niğde, Ankara, Kırşehir, Yozgat ve Burdur Şeker Fabrikaları ziyaretlerinin ardından komisyon üyeleri Tokat Turhal, Amasya Suluova ve Çorum Şeker Fabrikalarını ziyaret ediyor. Heyet sadece satışı yapılacak fabrikaları değil Türkiye genelindeki tüm fabrikaları ziyaret ederek, hazırladıkları raporu Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na sunacaklar.

Turhal’da düzenlenen kitlesel açıklamaya Saadet Partisi,  İyi Parti,  BBP, ÖDP, DP, Esnaf Odaları,Pankobirlik, Ziraat Odaları destek verirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Milletvekilleri  Kadim Durmaz, Burcu Köksal, Kamil Okyay Sındır, Mustafa Tuncer, Tufan Köse, Kemal Zeybek, Ali Akyıldız, Hüseyin Çamak, Tahsin Tarhan, Turabi Kayan, Okan Gaytancıoğlu, Ahmet Akın, Dursun Çiçek, İrfan Bakır, Necati Yılmaz, Mehmet Gökdağ, Mustafa Akaydın, Orhan Sarıbal, Nurettin Demir, Ramazan Kerim Özkan, Parti Meclisi üyeleri Sevda  Erdan Kılıç ve Yıldırım Kaya’dan oluşan heyet Turhal’daki açıklamada hazır bulundu.

ŞEKER VATANDIR VATAN SATILMAZ

Burada kalabalık kitleye seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Turhal’da şeker fabrikasının kapısına kilit vurulmasının sadece işçiyi, üreticiyi değil, esnafları da etkileyeceğini belirterek, esnaflara “Aşını ekmeğini düşünüyorsan ,çoluk çocuğunun geleceğini düşünüyorsan özelleştirmeye sen de karşı çıkmalısın” şeklinde seslendi.

 “Tek sloganımız var, Şeker vatandır, vatan satılmaz” diyerek sözlerini sürdüren Ağbaba, “ Bu fabrika kapanırsa esnaf kepenk indirir. Taksici kontak açamaz. Tüm Turhal, namusu gibi, şerefi gibi bu fabrikalara sahip çıkmalıdır. Bir taraftan şeker fabrikaları kapanırken, diğer taraftan kendi koltukları için ittifak kurmuşlar.AKP ile MHP’nin kurduğu ittifakın adı  koltuk ittifakıdır.Halk da şeker fabrikaları için ittifak kurdu.  Bu meydanda CHP, Saadet Partisi, İyi Partisi, Demokrat Parti, ÖDP  burada ittifak kurmuş durumda. Genel Başkanları ne derse desin MHP’liler, AKP’liler var.Bu ittifak ekmek ittifakıdır. Çorum’un, Turhal’ın, Kırşehir’in ekmek ittifakıdır. Bu ittifak vatan ittifakıdır. Gel milliysen şeker fabrikaları için sen de ittifak kur. Kimin milli olup olmadığını gör. Bu ittifakın içinde değilsen kusura bakma yerli de milli de değilsin” ifadelerini kullandı.

TEKEL SATILDI ET İTHAL, SEKA SATILDI KAĞIT İTHAL

Şeker Fabrikalarının satışını şeker işçilerinin, pancar üreticilerinin, halkın istemediğini belirten Veli Ağbaba, “Cumhurbaşkanıyla ABD Dışişleri Bakanı gizli görüşme yaptılar. İddiayla söylüyorum. O görüşmede ne PYD, ne Afrin konuşuldu. Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi konuşuldu. Diğer özelleştirmelerde ne olduysa, Turhal şeker Fabrikasında da o olacak. Et balık satıldı,et ithal. Tekel satıldı, sigara ithal. Seka satıldı, Kağıt ithal. Şimdi de Şeker Fabrikalarını satıp ,şekeri de ithal etmek istiyorlar.”dedi.

ŞEKER FABRİKALARI TÜRKİYE’NİN AYDINLANMASINA ÖNCÜLÜK ETTİ

Ağbaba, “ Turhal Şeker Fabrikası 1935 de açıldı. İlk kez düğün burada yapıyordu. İlk kez tenisi burada oynuyordu. Şeker Fabrikaları Türkiye’nin aydınlanmasına öncülük etti. Şeker okullarında dünya şampiyonu güreşçiler çıktı. Biz bu mücadelede her zaman sizin yanınızda olacağız. Eğer ekmeğinize sahip çıkarsanız kimse burayı kapatamaz. Şeker fabrikaları Anadolu’dur. Şeker Fabrikalarının gelinlik kızın çeyiz parasıdır. Okula giden çocuğun kalem parasıdır. Yaşlı amcanın ilaç parasıdır. Bu fabrikalar milletin malı. Çocukların size emanettir. Emanete hıyanet etmeyeceğiz. Ettirmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

SOL ELİNİZLE SAĞ ELİNİZE VURUP, ‘ELİM KIRILSAYDI DA OY VERMESEYDİM’ DEYİN

Bazı şeker fabrikalarının özelleştirilmesi  illerinde bakan var diye satışı ertelendi. Tokat AKP’ye oy veriyor. Kusura bakmayın ama suçun büyüğü sizde. Bazen sol elinizle sağ elinize vurun. Elim kırılsaydı da bu partilere oy vermeseydim” Deyin. Tokat maalesef sahipsiz. Sigara fabrikası satıldı. Şimdi şeker fabrikanızı satmak istiyorlar. Sadece CHP Tokat’a sahip çıkıyor. Tecavüz yasası meclise geldiğinde CHP Mecliste muhalefet etti. Toplumun tamamı tepki gösterdi. Yasa geri çekildi.  Motorlu taşıtlar vergisi halk ayağa kalktığı için geri çekildi.  Şeker fabrikaları için biz yanınızdayız. Bu karardan halkın tepkisiyle geri adım atacaklar. Bunu siyasi mesele olarak görmüyoruz. Gidin esnafa, ekmek aldığınız fırına, kalem aldığınız kırtasiyeciye söyleyin. Burası kapanırsa sen de ekmek yiyemezsin deyin.. İşgalse işgal, gelip bu fabrikalarda sizlerle mücadele etmek bizim namus borcumuz. CHP olarak sizinle beraber olacağız. Bu vatan meselesi. Namus meselesi, şeref meselesi.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme