CHP İl Başkanı Barış Yıldız,İnönü Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, parti örgütü, belediye başkan aday adayları ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile 2. Cumhurbaşkanı ve hemşehrimiz İsmet İnönü'nün ebediyete intikalinin 50. Yıl dönümü dolayısıyla İnönü Anıtı'na çelenk sunup ardından basın açıklaması gerçekleştirdiler.

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız  yaptığı açıklamada,“Atatürk’ün ve İnönü’nün partisi Cumhuriyet Halk Partimizin değerli üyeleri, kıymetli Malatyalılar…

Bugün vefatının 50. Yıldönümünde Cumhuriyetimiz 2. Adamı Büyük Lider Sayın İsmet İnönü'yü anmak için memleketi Malatya’da onun anısına 1947 yılında tamamlanan heykelinin önünde anmak, hatırlatmak ve onunla gurur duyduğumuzu haykırmak için toplandık.

Mustafa İsmet İnönü kurtuluşundan kuruluşuna ve kurumsallaşmasına demokrasinin oluşmasına kadar hayatını Türkiye Cumhuriyeti devletine adamış bir vatan evladıdır.

1884 yılında doğmuş Mustafa İsmet, askeri ve mühendislik eğitimlerinin verildiği Mühendishane-i Berrî-i Hümâyûn okulunu birincilik ile bitirerek orduya katılmış Osmanlı'nın gözde subaylarından biri olmuştur.

1. Dünya Savaşı’nda Kafkasya’da ve Filistin'de emperyalizme karşı savaşmış önemli bir subay olmuştur.

Mustafa Kemal'in 19 Mayıs'ta Samsun'da başlattığı Kurtuluş Savaş’ımıza destek olmak için Anadolu'ya gelmiş 1920 yılında Millet Meclisi Ankara Hükümetinin Erkân-ı Harbiye-i Umumiye Vekili olmuştur. Yani İsmet Paşa Devletimizin ilk Genelkurmay Başkanıdır.

Kurtuluş Savaşımızda 1. ve 2. İnönü muharebelerinin muzaffer komutanıdır. Büyük taarruzun Batı Cephesi komutanıdır.

Adını sadece ülkemiz tarihine değil dünya tarihine yazdırmış büyük bir asker, şanlı bir komutandır. İsmet Paşasıdır.

Mudanya Mütarekesi ardından Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tapu senedi olan Lozan Barış antlaşması görüşmelerinde adını dünya diplomasi tarihine yazdırmış büyük bir diplomattır.

Cumhuriyet Halk Partimizin kurultayında kendisine verdiğimiz Milli Şef unvanı ile Partimizin 2. Genel Başkanı Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı ve 2. Cumhurbaşkanımız olan Büyük Asker, Büyük Diplomat, Büyük Siyaset ve Devlet adamı, Milli Şefimiz İsmet Paşa'mız Sayın İsmet İnönü'yü 50. Ölüm yıldönümünde saygıyla anıyor, Aziz hatırası önünde eğiliyorum” ifadelerine yer verdi

Bakmadan Geçme