CHP, Gökçe ile iddialı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM İdare Amiri Tokat Milletvekili Kadim Durmaz , Belediye Başkan adayları ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe, 'Bu kenti Birlikte Yöneteceğiz' sloganıyla projelerini anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Soner Gökçe, proje tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Partililerin büyük ilgi gösterdiği tanıtım toplantısında  Avukat Gökçe’nin projeleri  sinevizyon aracılığı ile gösterilirken, “Bu kenti birlikte yöneteceğiz” ve “ Terk edilen değil, Tercih Edilen Kent” sloganları ön plana çıktı.

Anemon otelde gerçekleştirilen ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM İdare Amiri Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, parti il yöneticileri  ile  Millet İttifakının desteklediği CHP’li ve İYİ Partili belediye başkan adaylarının katıldığı  Proje tanıtım toplantısı  saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Coşkulu bir  partili topluluğunun  takip ettiği  toplantıda İYİ Parti İl Başkanı  Gökmen Özdal, CHP İl Başkanı Enver Kiraz  birer konuşma yaparak  ittifakın ruhuna yakışır bir seçim süreci olacağını ve Malatya’da  Millet İttifakının adaylarının kazanacağını ifade ettiler.

TBMM İdare Başkanı Tokat milletvekili Kadim Durmaz, “ Malatya’da çok heyecanlı ve çok dinamik bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile karşılaştım. Projeleri hedefleri beni heyecanlandırdı. İlçe adaylarımızda iddialı. Malatya beni bu anlamda çok mutlu etti. Şeffaf ve hesap verebilen güçlü belediyeler CHP ile  göreve gelecek. Halkımız bunu istiyor” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, “ Düne kadar ‘devlet şeker mi satar ? ‘diye Şeker Fabrikalarını, ‘Devlet kumaş mı satar? ‘ diye Sümerbank Fabrikalarını ve ‘Devlet sigara mı satar’ diye Tekel Sigara fabrikalarını özelleştirenler, bugün devlete domates, patlıcan biber sattırıyor. Bu ekonomi iflas etmiştir. Sağa sola çamur atarak durumu düzeltmeye çalışıyorlar. Halkımız her şeyin farkında.  Beka sorunu diyorlar, Soner Gökçe kazandığında, hangi beka sorunu olabilir. Artık halk bunlara inanmıyor” şeklinde konuştu.

“TERK EDİLEN DEĞİL, TERCİH EDİLEN KENT”

CHP ve İYİ Partinin  ilçe Belediye Başkanları ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe’nin toplu olarak kürsüden partilileri selamlamasının ardından , Gökçe’nin projelerinin yer aldığı sinevizyon gösterisi gerçekleşti.

Partililerden büyük ilgili gören sinevizyon gösterisinden sonra söz alan  CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Soner Gökçe, Malatya’nın 16 yıldır kötü yönetildiğini ve bugünkü adayların sanki 16 yıllık sürede bu şehri  başkaları yönetmiş gibi bir algı ile propaganda yapmalarını eleştirdi.  Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin büyük bir borçlanma içinde olduğunada dikkat çeken Gökçe, “ Biz projelerimizi   her gittiğimiz yerde anlatıyoruz. Bu kendi şeffaf ve hesap verir bir yönetim anlayışıyla yönetmek arzusundayız. Bizim dönemimizde halkın içinde olacağız, kapımız açık olacak. Bu kentte yaşayan herkese hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet vereceğiz. Halkımız arasında kutuplaşmaya neden olan düşünceleri ortadan kaldıracağız.  Büyükşehir belediyesi büyük bir borç sıkıntısı ile karşı karşıya. Sadece Büyükşehir değil Yeşilyurt ve Battalgazi’de de borç var. Biz borç olmamalı demiyoruz, elbette ki hizmet ederken borçlanma olacak ama bu borçlanmanın nedenleri kamu oyuna aktarılmalı. Hesap verilmeli, Malatya’da bu borç karşılığında hangi büyük hizmetleri almıştır. Bunları bilmek herkesin hakkı.  Biz bu şehri yönetirken insanlarımızın mutluluğunu ön plana alacağız, bu şehrin yetiştirdiği değerlere sahip çıkacağız. Kazanacağız, kazanmak için yola çıktık ve sizlerden  isteğim bizleri bu yolda yalnız bırakmayın hep birlikte omuz omuza çalışalım ve Martın sonunda baharı yaşayalım, yaşatalım”

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Gökçe’nin Proje tanıtımı  sırasında “Sen ben Yok Biz Varız” , “ Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz” , “ Terk edilen değil, tercih edilen Kent” ve Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Turgut Özal ve Recai Kutan’nın fotoğraflarının bulunduğu “Değerlerimize Sahip Çıkacağız” sloganları  ön plana çıktı.

Bu arada,  kürsüye davet edilen adaylar arasında Büyükşehir Adayı Soner Gökçe’nin yanı sıra  İYİ Parti’nin Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekici ile Arapgir Belediye Başkanı ve CHP Adayı Haluk Cömertoğlu’na da  ilginin  büyük olduğu gözlendi.

Bakmadan Geçme