Ceren Damar Şenel`İn Katli, Münferit Değil Toplumsaldır!

Hatem DENKTAŞ Eğitim İş Sendikası Malatya Şube Başkanı

Toplumu kutuplaştıran, şiddeti meşrulaştıran yıkıcı politikalar, son acı meyvesini bir üniversitemizde vermiştir. Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yapan Ceren Damar Şenel, hukuk fakültesi 4. sınıftaki bir öğrenciyi kopya çekerken yakalamasının bedelini ne yazık ki canıyla ödemiştir. Kadın akademisyen, not tartışmasına girdiği belirtilen öğrenci tarafından önce bıçaklanmış, ardından silahla vurulmuş ve gencecik bir yaşta katledilmiştir.

Bu kan donduran vahşet, 4.sınıfta okuyan bir hukuk öğrencisinin nasıl hukuk ve insanlık dışına sapabileceğini ve üniversitelerin ne hale getirildiğini göstermek açısından da dehşet verici olmuştur. Bu tür acı hadiseleri 'münferit' göstermek isteyen egemenler bilmelidir ki gerçekler apaçık ortadadır. Bu cinayette;

  • Üniversiteleri ticari işletme, öğrencileri ise müşteri gören,
  • Değerli akademisyenleri olmaz iftiralarla meslekten ederken, üniversite eğitiminin ve üniversitenin insana kattığı gelişimin içini boşaltan,
  • Eğitimcileri itibarsızlaştıran ve bunun sonucunda nasıl acı hadiselerin yaşanacağını umursamayan,
  • Toplumun her kesimine, kutuplaştırıcı politika ve söylemlerle şiddeti aşılayan,
  • Kadına şiddete susan ve hatta çoğu zaman cezasız bırakma ya da az ceza verme suretiyle bu şiddete dolaylı olarak azmettiren, zihniyetin payı büyüktür. 

Eğitim-İş olarak Ceren Damar Şenel'in ailesine, sevenlerine ve eğitim camiasına baş sağlığı diler; Şenel'inkatlinin, şiddet politikalarının sonlandırılmasına vesile olmasını umarız. 

Hatem DENKTAŞ

   Eğitim İş Sendikası Malatya Şube Başkanı

Bakmadan Geçme