Caz keyfi

Yeni ve eski jenerasyon AASSM'de buluşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, cazın tanınmış isimlerinden Önder ve Şallıel Bros’un kendi tarzlarını geliştirdikleri konserle sanatseverlere yine güzel bir gece yaşatacak. 11 Nisan Çarşamba günü saat 20.00’de Büyük Salon’da gerçekleştirilecek konserde Gitarist Önder Focan ile son yıllarda birlikte gerçekleştirdikleri projelerle büyük bir beğeni toplayan saksofoncu kardeşler Anıl Şallıel ve Batuhan Şallıel (Şallıel Bros), Önder Focan'ın bestelerinden oluşan funky bir repertuarla bir araya gelecek.

Önder Focan'ın keyifli ve melodik besteleri çerçevesinde icra ettikleri etkili doğaçlamaları ile geniş bir caz dinleyici kitlesinin beğenisini toplayan grubun müziği, funky ve enerjik ritmlere sahip, tamamen caz referanslı bir müzik olarak tanımlanıyor.

Türkiye’de cazı sevdiren isim

Türkiye’nin en önemli caz müzisyenlerinden Önder Focan, aynı zamanda yerli sahnenin gelişmesinde büyük rol oynayan bir sanatçı. Focan’ın Şallıel Bros ile bir araya geldiği projesi Funkbook, bir tür yeni jenerasyon ve eski dönemin buluşması.

2002 yılında eşiyle kurdukları caz kulübünde vokal yarışmaları yapan Önder ve Zuhal Focan, genç vokalistlere ışık tuttu. Birçok üniversitede caz üzerine ders veren Önder Focan, sadece Türkiye’den değil yurt dışından da birçok isimle bir araya gelerek önemli çalışmalara imza attı. Tom Hubbard, Gary Smulyan, Scott Hamilton, David Friesen, Al Foster, Ted Curson ve daha onlarca isimle çalan Focan, çeşitli senfonilere konuk olduğu performanslara da imza attı.

Bakmadan Geçme