Çat Barajında Su Seviyesi Kapağı Aştı

fotoğraflarımız an itibariyle. Geçen yıllarda mevsimsel değişiklik ve kuraklık aynı zamanda suyun düzensiz ve hoyratça kullanımı sonucu çat barajında su seviyesi ölü hacim seviyesine kadar düşmüş, malatya Ovasında tarımsal sulamada büyük sıkıntılar yaşanmıştı.

Fotoğraflarımız an itibariyle. Geçen yıllarda mevsimsel değişiklik ve kuraklık aynı zamanda suyun düzensiz ve hoyratça kullanımı sonucu çat barajında su seviyesi ölü hacim seviyesine kadar düşmüş, malatya Ovasında tarımsal sulamada büyük sıkıntılar yaşanmıştı.
Bu sezonda ise kar ve yağmurlar etkili oldu. Devlet Su işlerinin yoğun ve özverili çalışmaları sonucu, şerefhan çayı ve karlık deresinin çat barajına bağlanması ile büyük bir sorun çözülmüş oldu. Çat barajında şu anda biriken su malatya ovasına açılan tünelin kapak seviyesini aşmış durumda. Malatya Ovasında binlerce dekar kayısı ağacı dikili ve malatya ekonomisinin can damarı olan kayısı ağaçlarının tarımsal sulama suyu hususunda diğer yıllara rağmen, bu yıl bir sıkıntı yaşanmayacak gibi ...

HABER:İZZETTİN ÇİÇEK

Bakmadan Geçme