Çalık: 'Malatya'ya Fuar Merkezi kazandırılıyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’ya 12 milyon TL yatırımla bir Fuar Merkezinin kazandırılmakta olduğunu bildirerek, fuar merkezinin uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek bir proje olduğunu belirtti.

 

-“Kalkınma Bakanlığı onayladı”

Çalık yaptığı yazılı açıklama da, “Malatya’ya Fuar Merkezi kazandırılması konusunda Kalkınma Bakanlığımız Sayın Lütfi Elvan ile yaptığımız görüşmeler sonucunda; Malatya Büyükşehir Belediyemiz tarafından Cazibe Merkezlerini Destekleme Programına (CMDP) sunulan Malatya Fuar Merkezi projesi uygun bulunarak 11 Haziran 2018 tarihinde onaylanmıştır. Malatya’ya kapsamlı bir fuar merkezi kazandırılması amaçlanan projesinin maliyeti şuanda 12 milyon TL ‘dir. Kullanım amacı ve projesi ile bölgenin en modern tesislerinden biri olacak olan Fuar Merkezi Malatya’mıza ve bölgemize hayırlı olsun.” dedi.

 

-“Bölgenin en modern fuar merkezi”

Uluslararası fuar organizasyonlarına ev sahipliği yapacak fuar merkezinin Malatya’da bu anlamda önemli bir eksikliği gidereceğini belirten Çalık, “Biz Malatya’yı Fuarlar Şehri haline getirmek istiyoruz. Sanayimizin, endüstrimizin, ticaretimizin daha da gelişmesi ve dünya pazarlarına açılabilmesi için bunu zorunlu görüyoruz. Aynı zamanda bu projeleri kentin yaşam kalitesine artı değer katması konusunda da değerli görüyoruz. Malatya Fuar Merkezi Projesi ile Malatya’nın kültürel ve sanatsal etkinlikler noktasında altyapısının güçlendirilmesi, Malatya’ya ve bölgeye hizmet etmesi, kültür ve etkinlik teması ile turizme katkı sunması da hedeflenmektedir. Malatya’mızda Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde düzenlenen fuarlar nedeniyle kurumsal anlamda var olan tecrübe ve birikim, alt yapının tamamlanması ile daha da gelişecektir ve Malatya’mız bu alanda bölge için rol model olacaktır. Yaparsa AK Parti yapar. Malatyalılara ne söz verdiysek yaptık, ne söz veriyorsak yapacağız.” dedi.

 

Çalık, Fuar Merkezi’nin Malatya Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının arkasındaki boş alana yapılacağını da belirterek, “Malatya Fuar Merkezi Projesi toplam 28 bin 000 metrekare alan üzerinde tasarlanmış olup; toplam inşaat alanı 20 bin 290 metrekaredir. 2 adet 3 bin 950 metrekare holden oluşan fuar binasında, yapılacak olan toplantılara hizmet etmek üzere 90 kişilik hareketli akustik panellerle birleştirilebilir 4 adet workshop odaları, VIP odası, bin 500 metrekare fuaye alanı ve 175 araç kapasiteli 9 bin 400 metrekare kapalı otopark bulunacaktır. Tüm bu özellikleri ile bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte olacaktır.” şeklindeki bilgileri paylaştı.

 

Çalık, proje üzerinde kamuoyundan gelebilecek teklif ve önerilere göre de düzenleme yapılabileceğini de kaydederek, “Fuar Merkezinin Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Çalık, Malatya Fuar Merkezi’nin görsellerini de paylaştı.

Bakmadan Geçme