Çalık'ın Kurban Bayramı Mesajı

Öznur Çalık Malatya Milletvekili AK Parti MKYK üyesi

Kurban; cömertliktir, halden anlamak kalpleri fethetmek, empati yapmak, paylaşmaktır. Yoksulları sevindirmek, kursaklardan aynı lokmayı geçirmek, manevi haz ve İlahi Aşkı bu mübarek günlerde doyasıya yaşamaktır. Akıtılan kan, Yüce Allah’la kurulan kurbiyettir, yakınlıktır.

 
Bayramlarımız kardeşlik ruhunu pekiştirmeye; birliğimizi, beraberliğimizi ve aramızdaki diyaloğu arttırmaya vesile olan; sevgi ve saygının kalplerde yer edindiği İlahi günlerimizdir. Toplumsal hayata bereket ve zenginlik katan bayramlar, milletimiz için kenetlenme,birlik ve beraberliğin temin edildiği günlerdir. Her bir menfi ve fevri yapılan davranışlardan uzaklaşmak, gönülleri birlikte maneviyata açmaktır. Milletçe sabırsızlıkla beklediğimiz Kurban Bayramı bir kez daha bereketiyle karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz.
 
Bugünlerde gerek kurbiyetimize gerek milli irademize gerek devletimize karşı ekonomik bir saldırı söz konusudur. Bu saldırıyı da Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı, aziz milletimizin azimli duruşu, devletimizin soğukkanlılı refleksi ile bertaraf edeceğimizden kuşkumuz yoktur.
 
Milletimizi karamsarlığa itmeye, Milli birlik ve beraberlik bilincini silmeye kastedenlerin emel ve gayeleri karanlık kör kuyulara bir kez daha atılacaktır.
Aynı bataklıktan beslenen tüm fitne sahiplerinin milletimizin ve devletimizin üzerindeki hain istekleri hiçbir zaman hedefe ulaşamayacaktır. Zira beslendikleri bataklık gün geçtikçe kurutulmaktadır. Diğer yandan, gerek sınırlarımız içinde gerekse bölgemizde kanlı politikalarını hayata geçirmeye çalışan üst aklın topraklarımıza attığı nifak tohumları kök salamayacaktır.
 
Komşusu açken tok yatmayı kabul etmeyen bir ümmetin evlatları olan bizler bugün dünyada yardıma muhtaç tüm mazlum halkların yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz.
 
Bu duygu ve düşüncelerimle, tarifsiz sevincini yaşadığımız Kurban Bayramının çaresizlere çare, derde derman, yaraya merhem olmasını diliyor, milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; refah, mutlu, sükunetli ve afiyetli bir bayram geçirmemizi Cenabı Allah’tan temenni ediyorum.

Bakmadan Geçme