Çalık'ın 15 Temmuz Mesajı

Öznur ÇALIK AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Malatya Milletvekili

15 Temmuz 2016’da Cumhuriyet tarihimizin en kanlı ve alçak terör saldırılarından biri gerçekleştirilmiş ve bu saldırı ülke tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir.

Tepemize yağdırılan bombalara, vatandaşlarımızın üzerine sürülen tanklara, televizyonların basılıp el konulmasına, Parlamentoya, Cumhurbaşkanlığına, kamu binalarına zarar verilerek, insanımıza ve demokrasimize kastedilmiştir. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla aziz milletimiz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi zalimlere asla teslim olmamış, direnerek kendi iradesine “İSTİKLAL,  İSTİKBAL VE İSTİKRARINA” sahip çıkmış, tüm dünyaya unutulmayacak bir mücadele örneği göstermiştir. Bunun neticesinde genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle düşmanla göğüs göğse çarpışan milletimiz 251 şehit, 2193’de gazi vermiştir. 15 Temmuz günü öyle bir tarihin adıdır ki, ancak yaşayanların anlayabildiği, bedelinin de milletçe ödendiği bir gündür.

Kurulan tuzaklara, kumpaslara ve kullanılan taşeronlara, katliam, şiddet, terör ve karalama kampanyalarına rağmen diyoruz ki, “Yel kayadan Ne Koparır?” Türkiye büyük bir ülkedir. Birçok medeniyet kurmuş, farklılıkları, çoğulculuğu, zenginlik saymış bir barış coğrafyasıdır.

Hainlere inat yaşamayı bahtiyarlık saymasak bile, yaşamayı ve yaşatmayı görev saydığımız için 15 Temmuz’un daha iyi anlaşılması, istiklal ışığımızın ebediyen sönmemesi için yardan ve serden geçmiş bir millet olarak daha fazla azimle çalışıp, şehitlerimizin akıttığı kan kadar ter dökmeye kararlıyız.

Milletimizin şanlı direnişinin 2. yıldönümünde, hain darbe girişiminin faili olan ihanet çetesini bir kez daha şiddetle lanetliyorum. İlelebet saygı ve minnetle anılacak şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Bakmadan Geçme