Çalık: 'OHAL kaldırıldı ama terör örgütleri sevinmesin'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 'OHAL kaldırıldı ama terör örgütleri sevinmesin. Biz gerekli tedbirleri ve düzenlemeleri her halükarda yaptık.' dedi.

Çalık, Birlik Vakfı Malatya Şubesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, 24 Haziran seçimlerinin ardından teşekkür ziyaretlerine devam ettiklerini söyledi.

Çalık, “Türkiye’deki yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkemizi tanıştırdık. En önemli adımı attık ve Türkiye’de geçmiş dönemlerde hükümet kurma ile ilgili yaşanılan zaman kayıplarını, ekonomik kayıplarını ortadan kaldırdık ve Cumhurbaşkanımızın seçilmesi ile birlikte hemen yemin töreni, arkasındaki Külliye’deki tören ve sonrasında aynı gün içinde kabine üyelerimizi açıklaması ile birlikte Türkiye’nin geçmiş dönemdeki, parlamenter sitemindeki hükümet kurma çabalarını, çalışmalarını ve zaman kayıplarını bertaraf ettik.  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kabinesi görevine başladı. Ülkemize, milletimize ve gönül coğrafyamıza hayırlı olsun.” dedi.

Çalık, “Bütün bakanlarımızın hikayelerine baktığımızda, her biri kendi alanında başarı hikayeleri olan kişiler. İnanıyorum ki onlar başarılarını Türkiye'nin başarısına dönüştürecekler. Etkin, hızlı, güvenilir bir Türkiye için hizmetlere ve icraatlara imza atacaklar." dedi.

OHAL'ın seçimlerden sonra kaldırılacağını söylediklerini ve bunu gerçekleştirdiklerini belirten Çalık, “OHAL kaldırıldı ama terör örgütleri sevinmesin. Biz gerekli tedbirleri ve düzenlemeleri her halükarda yaptık. Meclisimizden bugün özellikle OHAL'ın kaldırılmasından sonra hem yargıya hem de güvenlik güçlerine gerekli yetkinin verilmesiyle birlikte, toplantı ve gösteriler konusunda sağlıklı ve güvenli demokratik hakların aranabileceği ortamların tesis edilmesi için düzenlememizi geçirdik. OHAL kaldırıldı ama biz terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz." diye konuştu.

Çalık, gençlerin seçimlerden önce kendilerinden bedelli askerlik talebi olduğunu hatırlatarak, bedelli askerlikle ilgili teklifin hızlı bir şekilde TBMM’ye getirildiğini ve bedelli askerlik teklifinin TBMM’de kabul edildiğini de kaydetti.

Sağlık çalışanlarına önemli desteklerin verileceğini belirten Çalık, “Sağlık çalışanlarımıza yıpranma payı getiriyoruz. Yıpranma payı ile birlikte sağlık çalışanları senede 60 gün ile ilgili destekleri almış olacaklar. Aynı zamanda pratisyen ve uzman hekimlerimiz içinde emeklilik sonrası pratisyenlerde bin 700, uzmanlarda 2 bin TL olmak üzere emekliliklerine yansıyacak. Bu düzenlemeyi de milletimizle buluşturmuş olacağız” şeklinde bilgi verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile yapılan görüşmede kayısıdaki sorunların, kuru kayısıdaki kükürt sorunu, yeni pazarlar bulunması ve TMO’nun kuru kayısı alımı yapması konularında görüş alışverişinde bulunduklarını açıklayan Çalık,  “Millet Bahçesi ile ilgili olarak TOKİ Büyükşehire devir-teslimini yaptı. İhale süreci başlamış vaziyette. Malaya Fuarlar merkezi olsun demiştik, fuar merkezi ile alakalı olarak Büyükşehir belediyemizin destekleri ile 12 milyon TL tutarındaki proje için Kalkınma Bakanlığımız tarafından 8 milyon TL kaynak gönderildi. Malatya’mıza Fuar Merkezini de kazandırıyoruz.” İfadelerini kaydetti.

Malatya’daki küçük sanayi sitelerinin Altay Kışlasına taşınması konusundaki talebin takipçisi olduklarını ve bu konudaki teklifi Milli Savunma Bakanlığına ve ilgili mercilere ilettiklerini belirten Çalık, “Malatya ile ilgili talep ve önerilerin her zaman takipçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Bakmadan Geçme