Çakır'ın Nevruz Bayramı Mesajı

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çakır'ın mesajı şöyle:

Kültürümüzde özel bir yeri bulunan Nevruz, hepimizin ortak bir değeridir. Sadece Türkiye’de değil, büyük ve geniş bir coğrafyada Nevruz coşkusu yaşanmaktadır. Bu vesile ile bütün vatandaşlarımızın baharı müjdeleyen, bolluk ve bereketi çağrıştıran Nevruz Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

 

Baharın gelişini kutladığımız önemli bir kültür mirasımız olan Nevruz Bayramı dolayısıyla başta bölgemiz olmak üzere bütün dünyada barış, kardeşlik ve dostluğun hâkim olmasını diliyorum. 

 

Bu kültür mirasımız, bir taraftan insanı doğayla özdeşleştirirken, bir taraftan da kültür değerlerimizi perçinleyip, barış bilincinin yeşermesine vesile olmaktadır. Nevruz, tıpkı baharın farklı renklerinin tabiatta yarattığı zenginlikler gibi, farklılıklar ve çeşitliliklerin toplumsal hayata kattığı zenginliği de en güzel şekilde gözler önüne sermektedir. İnsana değer veren, farklılıkları zenginlik kabul eden, sevgi ve hoşgörüyü temel alan hayat felsefesiyle, uygarlığın gelişimine büyük katkılar sağlayan milletimiz, bu topraklarda bin yıldır barış, kardeşlik ve birlik içinde yaşamış ve yaşamaya devam etmektedir.  

 

Ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyada huzur, barış ve mutluluğun egemen olması dileğiyle Nevruz Bayramı’nı kutluyor, saygılar sunuyorum.

 

Bakmadan Geçme