Çakır'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

Ahmet ÇAKIR Malatya Milletvekili İçişleri Komisyonu Üyesi

“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Tarih boyunca insanlığa örnek olmuş büyük devlet kuran, fertlerinin şerefli bir yaşam sürmesinin temin etmek için onurlu mücadeleler veren aziz milletimiz; 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını gerçekleştirerek en zor şartlarda bile milli iradeyi tekrar canlandırmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkemizin vicdanını ve aklını temsil etmektedir. Yüce Meclisimiz, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir.

23 Nisan; milletimizin bağımsız yaşama azminin tescillendiği bir gün olmasının yanı sıra dünya çocuklarına armağan edilen ilk ve tek çocuk bayramı olması dolayısıyla da benzersiz bir gün olarak tarihteki yerini almıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Vatanı ve milleti uğruna canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; masumiyetiyle dünyamızı güzelleştirip zenginleştiren tüm çocuklarımızın 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Bakmadan Geçme