Çağlayan Fırnızlılar Piknikte Bayramlaştı!

Kahramanmaraş'ın doğa zenginlikleriyle tanınmış sosyal beldesi Çağlayan

Kahramanmaraş’ın doğa zenginlikleriyle tanınmış sosyal beldesi Çağlayan, Fırnız ve Suçatı köylüleri piknikte bayramlaştı. Çağlayan, Fırnız ve Suçatı köylüleri İstanbul da bir araya gelerek kurduklarıKahramanmaraş Çağlayan Fırnız Köyü Derneği üyeleri olarak Ramazan Bayramının ikinci günü İstanbul ili Çatalca ilçesi İnceğiz köyü Şıramandere piknik alanında her yıl geleneksel olarak düzenledikleri piknik ve bayramlaşma etkinliklerinin bu sene 10.’sunu gerçekleştirdiler.

Kahramanmaraş Çağlayan Fırnız Köyü Derneğinin bu yıl 10.’su gerçekleşen geleneksel piknik ve bayramlaşma etkinliği bölgenin büyüklerinin halka oluşturarak teker teker bayramlaşmasıyla başladı. Semaverlerde çay demini alırken mangallar kor alev yandı. Kebaplar, ızgaralar, biber ve baldırcan ile söğürme oldu.

Kahramanmaraş Çağlayan Fırnız Köyü Derneği Başkanı Kenan Aras ve yönetim kurulu üyelerinin başarılı çalışmalarıyla bu yıl onuncusu gerçekleşen geleneksel piknik şöleninde Çağlayan, Fırnız ve Suçatı köylüleri Şimşek Line Ziya Usta davul zurna ekibiyle halay ve oyun havalarıyla coştu. Bağlama ustası ve yorumcu Bülent İlgün, misafir sanatçılar Eren Çelik ve Nazik Purtaş, mahalli genç sesler ve yörenin gelecekte yarınları minikler şiir ve şarkılarıyla Anadolu türkülerinin güçlü sesi Havanur konseriyle yılın yorgunluğunu atarken eğlenceye doydu.

Kahramanmaraş Çağlayan Fırnız Köyü Derneği geleneksel pikniği mangal ve semaver ziyafeti sonrası davul zurna eşliğinde halay oldu çekildi, barak ellerinde uzun hava oldu varolasın varol nidalarında alkışla okundu. Yarınlarımız geleceğimiz küçük çocuklarımızın sahne performansı pikniğe teşrif edenleri alkışlarıyla takdir edildi. Mahalli sesler renk katarken Anadolu türkülerinin güçlü kadın seslerinden HAVANUR konseriyle sanata ve eğlenceye doyurdu.

Piknik sonu Kahramanmaraş Çağlayan Fırnız Köyü Derneği Başkanı Kenan Aras gazetemiz muhabiri ve 46tv.net yayın koordinatörü Eyüp Kadir Kılcı’ya yaptığı açıklama da bugün 10.’sunu sizlerinde katılım ve izlenimleriyle ve bilhassa sosyal medya kanalınızdan canlı olarak yayınlamanızla piknik ve bayramlaşma programımızı gerçekleştirdik. Bizleri yalnız bırakmayan sevgili hemşehrilerimize, dernek merkezimizin bulunduğu Bağcılar ilçe belediyemize bizlere olan araç desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Ayrıca bölge köylerimizden Yaylacık Köyü Derneği Başkan Yardımcısı Veli Er ve ailesine, sizlere ve tanınmış sanatçılarımızdan Havanur ve saz ekibine teşekkür ediyoruz. Sizlerin aracılığıyla önümüzdeki Kurban Bayramının 1.günü ise Kahramanmaraş Çağlayan Fırnız köyümüzde mezarlık ziyareti hayır yemeğimiz olacak hemşehrilerimizi davet ediyorum dedi. Çağlayan Fırnız Köyü Derneği Genel Sekreteri Niyazi Purtaş ve Sayman Ali Güçer organizasyonda emeği geçen, destekleyen herkese teşekkür etti.

Bakmadan Geçme