Büyükşehir Belediyesi Malatya'da Güzel Hizmetlere İmza Atıyor

Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş

 

Bir dizi Programlara ve açılışlara katılmak üzere Malatya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Öznur Çalık ile beraberlerindeki heyet Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

 

11 Ekim Çarşamba günü gerçekleşen ziyarete Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin yanısıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ile ilçe belediye başkanları ve kalabalık bir heyet katıldı.

 

Çakır: Sosyal ve Kültürel alanlarda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz

 

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u Malatya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Büyükşehir ile birlikte şehrin genel yapılanması ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Malatya büyükşehir ile birlikte Belediye sorumluluk alanı en fazla büyüyen illerden biri. Saha yapılanmasını tamamladık. Malatya genelinde imar, ulaşım ve turizm master planları hazırlandı. İlçelerimizde ciddi bir alt yapı çalışmamız var. Bu çalışmaların yanında sosyal ve kültürel alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sanat Sokağı, Kernek Külliyesi, Yaşam ve Spor Merkezi, bunun yanında 33 tane çok amaçlı sosyal tesis ve semt konakları inşa ettik. Buralarda çocuklarımıza ve gençlerimize sanatsal eğitimler ve kurslar verilmekte” dedi. 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, brifingin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş’a hizmet ve yatırımların yer aldığı bir dosya sundu.

 

Kurtulmuş: Malatya’ya yakışan bir müze inşa edeceğiz

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibinin güzel hizmetlere imza attığını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş; “Büyükşehir Belediyemiz Malatya’da örnek bir belediye hizmeti sürdürüyor. İlçe Belediyelerimiz ile birlikte güçlü bir belediyecilik örneği sergileniyor.

 

Kültür Bakanlığı olarak Malatya’da çok büyük bir müzenin yapılması ile ilgili bir planımız var. Türkiye’deki en önemli ve büyük müzelerden birinin Malatya’da olması için planlarımızı yapıyoruz. Yer tahsisi yapıldıktan sonra gerekli çalışmalara başlayacağız. Malatya büyük bir üniversite şehri, önceden beri önemli bir kültür merkezi olmuştur. İnşallah Malatya’mıza yakışan bir müzeyi inşa edeceğiz” dedi.

 

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bakır işlemeli bir tabak hediye ederken, Başkan Çakır’da, Sayın Kurtulmuş’a kayısı, kayısı kristali ve el dokuması bir halı hediye etti. 

 

Bakmadan Geçme