Buraya tırnaklarımızla geldik, okyanusları yüzerek geçtik

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan,

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, "Biz geldiğimiz yere tırnaklarımızla geldik. Okyanusları hep yüzerek geçtik. Kimse bizi paraşütle bir yere bırakmadı. Kimse bizi alıp bir yere götürmedi" dedi.

 

Hanımınçiftliği 100.Yıl Ortaokulu 5.sınıf öğrencilerini Battalgazi Belediyesi'nde misafir eden Gürkan, daha sonra Fatih Anadolu Lisesi'ne öğrenim gören gençlerle bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

Hanımınçiftliği 100.Yıl Ortaokulu 5.sınıf öğrencilerine bazı nasihatlerde bulunan Gürkan, Fatih Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle hem tecrübelerini paylaştı hem de başarıya giden yolda neler yapmaları gerektiğini anlattı.

 

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, 15 yıldır belediye başkanlığı yaptığını kaydederek, yeni dönemde de Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.

 

Yöneticilikte hırs duygusu içerisinde olunmaması gerektiğine dikkat çeken Gürkan, "Yöneticilik, hizmet anlayışıyla talep edildiği zaman bir anlam ifade eder. Aksi takdirde de nefsi tatmin ederek insanlara tahakküm edeyim duygusuyla hareket ederseniz orada bir başarı elde etme şansınız yok. Tarih böyle bir başarıyı kaydetmemiştir. Nefis ve hırslarıyla hareket edenler, hırs ve nefislerine mağlup olmuşlardır. Hırsla hareket eden zararla kalkar. Onun için bizim pusulamız; amaç için her yolu mubah gören, nefsin egemenliğine dayalı, hırs duygusu olmayacak. Çalışmanın, gayret etmenin, adil ve adaletli olmanın, herkesi eşit tutmanın, herkese eşit şekilde yaklaşmanın, şeffaf bir anlayış içerisinde azim duygusu içerisinde hareket edeceğiz. Dolayısıyla bizler insanı önemsiyoruz" diye konuştu.

 

Gürkan, çıktıkları yolu iyi bilip, azimlerinden dönmeyeceklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, insanı yaşatacağız ki devlet yaşasın. İnsanı yaşatırken de bir bütün olarak yaşatacağız. Onların bir tarafını eksik bıraktığımız zaman toplumda huzursuzluklar olur. Okuduğunuz kitaplar hangi düşünce ekseni içerisinde olursa olsun bütün kitapları okuyun. Okumaya gayret edin, tek boyutlu yetişmeyin. geniş bir açıyla bakacaksınız."

 

Öğrencilere bir takım tavsiyelerde de bulunan Gürkan, şunları kaydetti: "Bu sıraları çok ama çok iyi değerlendirin. Yarın ülkemizin, şehrimizin geleceğini şekillendirecek siz çocuklarımızın bu sıralarda iyi yetişmesi, geleceğe bilgiyle donanmış olmalarını hem sizler hem de ülkemiz açısından önemli buluyoruz. Dolayısıyla sizler kendinizi küçük görmeyin ama büyükte görmeyin. Çalışın ve gayret edin. Her öğrendiğiniz bilgi önemlidir. 'Ben bunu öğrendim, bana ne faydası olacak?' diyebilirsiniz. Öğrenmemeye direnmeniz, Cenabı Allah'ın size sunmuş olduğu yol haritasının önüne kendi elinizle engel koymanız anlamına gelir ama siz onu öğrenirseniz Cenabı Allah size başka şeylerde öğretir, önünüzdeki engelleri de kaldırır. Bir bakarsınız ki memlekete hizmet etme noktasında bir yerlere gelmişsiniz. Biz geldiğimiz yere tırnaklarımızla geldik. Okyanusları hep yüzerek geçtik. Kimse bizi paraşütle bir yere bırakmadı. Kimse bizi alıp bir yere götürmedi."

 

'Yöneticilikte sadece günü, dünü değil yarını da düşünürsünüz' diyen Gürkan, "Belediye başkanlığını, yöneticiliği tarif ederken; geçmiş yüzyılların, günün ve gelecek yüzyılların nasıl belediye başkanı olunur diye belirtiyoruz. Surları ayağa kaldırırsınız geçmiş 2 bin yılın, Aslantepe'yi ayağa kaldırırsınız geçmiş 5 bin yılın, Cafer Höyüğü ayağa kaldırırsınız geçmiş 9 bin yılın, Selçukluları ayağa kaldırırsınız geçmiş bin yılın belediye başkanı olursunuz. Güne hizmet edersiniz, günün belediye başkanı olursunuz. Bu eserleri geleceğe taşırsınız gelecek yüzyılların belediye başkanı olursunuz. Felsefe ve vizyonumuzun bu çerçevede olması lazım. İyi bir yönetici biri on, yüz, bin eder" diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme