Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübünden Elazığ'a Beş Derslikli Okul

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü tarafından Elazığ'da yapılacak olan beş derslikli ilkokulun protokolü imzalandı.

Boğaziçi Üniversitesinde okuyan ve İnşaat, Makine ve İktisat Bölümü öğrencilerinin bir araya gelerek kurduğu Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü bugüne kadar yapıp Milli Eğitime teslim ettiği dört okulun ardından beşinci okulunu Elazığ’da yapacak.
Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü Üyelerinden Ömer Faruk Kılıç ve Hasan Cantürk kulüp adına okulun inşa protokolünü imzalamak için Elazığ’a geldiler.
Akçakiraz Beldesi Yeşilkuşak Mahallesinde inşa edilecek olan 4+1 derslikli okulun protokolü Valilik Makamında imzalandı.
İmza töreninde bir değerlendirme yapan Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü Üyesi Ömer Faruk Kılıç projelerini başarıyla tamamlayıp okulu eğitim öğretime açmayı arzuladıklarını söyledi.
Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ise Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübüne Elazığ’ı tercih etmelerinden dolayı teşekkür ederek, okulun hayırlı olmasını diledi.
Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise konuşmasında, “Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü üyelerine bu hayırlı işleri için teşekkür ediyorum. Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü bu konularda çok aktiftir. Gençlerimizi de bu tür sosyal sorumluluk projelerinde yer aldıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. Ülkemizin değişik coğrafyalarından gelen bu gençlerimiz bir araya gelerek güzel bir harmoni oluşturmuşlar. Elazığ’ımıza da bir okul yapma kararı almışlar, tebrik ve teşekkür ediyorum. Şehir olarak, Milli Eğitim camiası olarak ve ayrıca Vali olarak teşekkürlerimi sunuyorum. Daha önce dört ilde okul yapmışlardı, beşinci il Elazığ olacak. İhtiyaç duyduğumuz bir mahallede, Yeşilkuşak Mahallesinde yapacaklar. Gençleri bir kez daha kutlarken bütün hayırseverleri bu gençleri örnek alarak Elazığ’a okul yapmaya davet ediyorum. Elazığlı olsun yâda olmasın bütün hayırseverleri bu huzur ve güven şehrine, marka şehir Elazığ’a bu tür yatırımlar yapmaya davet ediyorum”.
 

Konuşmaların ardından okulun yapım protokolü Vali Çetin Oktay Kaldırım, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ile Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü Üyelerinden Ömer Faruk Kılıç ve Hasan Cantürk tarafından imzalandı.

Bakmadan Geçme