Bir Milyon Mavi Kurdele

Dünya genelinde 300 milyon, Türkiye'de ise 6-7 milyon insan nadir görülen hastalıklarla mücadele ediyor.

Dünya genelinde 300 milyon, Türkiye’de ise 6-7 milyon insan nadir görülen hastalıklarla mücadele ediyor.  Bu sayının neredeyse yarısı çocuklardan oluşmaktadır. Bu hastalıkları taşıyan insanların maalesef  %30 una yakını 5 yaşını göremiyor. %50 si acılar içinde yaşıyor. % 20 lik kısmı ise şanslı kesim çok ağır seyir hali vermiyor ama yaşamlarını olumsuz etkiliyor.
28 Şubat Nadir Hastalıklar Günün’ de Bir Milyon Mavi Kurdele e-Twinning projesi olarak Nadir görülen hastalıklarla mücadele eden insanların sesi olmak, toplumda duyarlılığı arttırmak, minik öğrencilerimizin empati kurma becerilerini geliştirmek için Bir Milyon Mavi Kurdele proje koordinatör öğretmenleri ve öğrencileri olarak farkındalık oluşturmak için buradayız. Birçok ülkeden de ortağı olan projemiz anasınıfından liseye kadar birçok yaş gurubuyla beraber çalışmaktadır.  Şuan Türkiye de birçok il ve ilçede aynı anda eşzamanlı bu etkinlik yapılmaktadır.
Bir Milyon Mavi Kurdele Projesi, bir sosyal sorumluluk projesidir. Okullarda sosyal sorumluluk projeleri çocuklar için farkındalık ve sosyal fayda sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Bu proje yakından uzağa ilkesi ile sosyal sorumluluk sahibi bir yaklaşımla bir kampanya düzenleyerek sosyal bir bilinç yaratmayı hedeflemektedir.
Biz ne kadar çok olursak farkındalık yaratma adına sessiz çığlıklar o kadar çok gündeme gelecek ve seslerini duyurabileceklerdir. Onların sesi olup Bir Mavi Kurdele takıp duyarlı bir toplum için el ele vereceğiz. Bir kurdeleden bir milyon mavi kurdeleye ulaşmak için siz de onların sesine kulak verin, 28 Şubatta bir mavi kurdele takın

Bakmadan Geçme