Belediye Yazarları Öğrencilerle Buluşturmayı Sürdürüyor

Elazığ'da 'Okur Yazar Buluşmaları' programı kapsamında öğrenciler Yazar Sadık Yalsızuçanlar'ı dinledi.

Kalkınma Bakanlığı’na bağlı DAP Başkanlığı projesi kapsamında Elazığ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Okur Yazar Buluşmaları’ etkinliği, Özel Yöntemim Okulları ve Necip Fazıl Anadolu Lisesi’nde düzenlendi.

Yazar Yalsızuçanlar, ilk olarak Özel Yöntemim Okulu öğrencileriyle buluştu. Etkinliğe Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, Okul Müdürü Rahmi Güler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Edebiyat dünyasının önde gelen yazar ve şairleriyle ilgili öğrencilere önemli bilgiler aktaran Yazar Yalsızuçanlar, daha sonra kendisini hayranlıkla dinleyen öğrencilere yaşamış olduğu olaylardan ve edindiği tecrübelerden örnekler vererek öğütlerde bulundu.

Daha sonra Necip Fazıl Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Yazar Yalsızuçanlar, okulun da ismini aldığı yazar Necip Fazıl Kısakürek başta olmak üzere zamana meydan okuyan yazar ve eserleri ile ilgili söyleşi gerçekleştirdi. Hedeflerinin milli ve manevi değerlere bağlı, aynı zamanda okuma kültürü gelişmiş bir neslin yetişmesini sağlamak olduğunu aktaran Yazar Yalsızuçanlar daha sonra öğrencilerle kitap imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakmadan Geçme