Belediye Kültür -Sanat Programlarını Sürdürüyor

Kerkük Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Suphi Saatçi ile Harput türkülerinin eşsiz yorumcusu Ahmet Yüce'nin konuk

Kerkük Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Suphi Saatçi ile Harput türkülerinin eşsiz yorumcusu Ahmet Yüce'nin konuk olarak katıldığı ‘Osmanlı’nın Yitik Şehri Kerkük’ programı, vatandaşlarımızın katılımıyla Elazığ Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Programa  Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selami Polat ile çok sayıda eğitimci ve vatandaş katıldı.

Program  ilk olarak akademik birikimleriyle alanında söz sahibi Kerkük Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Suphi Saatçi'nin tarihimizden derlediği önemli anekdotları anlatımıyla başladı.

"MİLLET OLMA BİLİNCİNİN EN YÜKSEK OLDUĞU TOPLMUZ"

Konuşmasının önemli bir kısmını yakın dönemde yaşadığımız siyasi olaylara ayıran Prof. Dr. Suphi Saatçi  Türkiye'nin güney sınırındaki terör oluşumlarını temizlemek üzere başlattığı 'Afrin' operasyonuna ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Geçmişte yaşanılan olayları günümüzle özdeşleştiren  Saatçi, hedefte Türkiye'nin  Arap-İslam dünyasından koparılarak yalnızlaştırılmaya çalışılması olduğunu söyledi.

Güney kuşağımızdaki terör oluşumunun kesinlikle dağıtılması gerektiğini belirten Saatçi açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Bu olayların özünde Türkiye'yi yalnızlaştırmak vardır. Dış güçlerin ikinci hedefinde ise Akdeniz'e açılarak petrolü Türkiye dışından yürütmek istemesi yatıyor.  Bir diğer amaçları da Fırat suyu. İsrail projeleri bunlar. O bölgeden Fırat suyunu taşımayı hedefliyorlar. Bizler ülke olarak değerlerimizin farkında olmalıyız. Millet olma bilinci yüksek bir toplumuz. Bugün çağrılsak küçük büyük hepimiz cepheye koşarız ve bu bizi ayakta tutan en önemli özelliğimizdir. Bugün 'Afrin' operasyonunda ki askerlerimize gönderilen yardım ve destekleri görünce bu milletin asla yıkılmaz bir güce sahip olduğunu bir kez daha anladım. Bu şuuru hiç bir zaman kaybetmeyelim."   

Program daha sonra Harput ve Kerkük türkülerinin değerli yorumcusu Ahmet Yüce'nin seslendirdiği bir birinden güzel eserler ile devam etti.

Bakmadan Geçme