Belediye Başkanı Davulcular ile Beraber Vatandaşları Sahur'a Kaldırdı

Ramazan ayının 'çalar saati' olarak tabir edilen davulcular, Hekimhan ilçesinde mahalle sakinlerini Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ile birlikte sahura davet ettiler.

Ramazan ayının 'çalar saati' olarak tabir edilen davulcular, Hekimhan ilçesinde mahalle sakinlerini Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ile birlikte sahura davet ettiler.

 

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ Ramazan ayı münasebetiyle davulcular ile beraber vatandaşları sahur kaldırdı.

 

Hekimhan Belediyesi tarafından görevlendirilerek ilçeye bağlı mahalle ve cadde sakinlerini sahura uyandırmak için görevlendirdiklerini belirten Karadağ, sahur vaktinden önce sokakları tek tek gezen davulcular, vatandaşları Ramazan ayı dolayısıyla uyandırıyor.

 

“Ramazanın bugün 5’inci günü ve Ramazan Emekçileri Davulcularımız ile vaktinden önce sokakları tek tek gezerek vatandaşları sahura kaldırıyoruz. Bu geleneğin devam ettirilmesi gerekiyor.

 

Çünkü Bu ayda tüm Müslümanların en yakınından başlayarak komşu ve akrabalarını gözetmeleri, yoksul ve garibanlara yardımcı olmaları, onlarla sofralarını paylaşmaları büyük önem arz etmektedir. Bu ayda, kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakarak herkesle kucaklaşmalı, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirmeliyiz. Toplum olarak yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği mübarek Ramazan ayında, İslam coğrafyasında yaşanan acıların ve zulümlerin son bulmasını, oluşan manevi atmosferin, bütün bir yıla yayılarak devam etmesini diliyorum. Sevginin, kardeşliğin, paylaşmanın ve barışın adı olan Ramazan ayında ülkemizde huzurun ve kardeşliğin daha da güçlenmesini diler, içinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan Ayı’nın İlçemize, Ülkemize ve İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni ederim” dedi.

Bakmadan Geçme