Bayram Süresince Kesintisiz Hizmet

Elazığ Belediyesi Kurban Bayramı öncesi şehrimizde vatandaşların rahat, sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmeleri amacıyla gerekli hazırlıkların yapıldığını bildirdi.

Elazığ Belediyesi Kurban Bayramı öncesi şehrimizde vatandaşların rahat, sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmeleri amacıyla gerekli hazırlıkların yapıldığını bildirdi.

Belediye sınırları içinde kurban satışı ve kesim yapılacak noktaların belirlenerek, hazır hale getirildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Halk sağlığının korunması ve çevresel kirliliğin oluşmaması adına cadde ve sokaklarda kurban satışı ve kesimine izin verilmeyecek. Kurban kesim noktalarında vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri hijyenik ortamlar hazırlanırken, kurban satıcılarının ihtiyaçları doğrultusunda da gerekli düzenlemeler yapıldı. Çalışmalar kapsamında kurban satış ve kesim noktalarında gerçekleştirilen zemin çalışması, alt yapının hazırlanması, kesim askı demirlerinin yerleştirilmesi, aydınlatma çalışmaları, kurban satış ve kesim noktalarına su tesisatı çekilmesi gibi çalışmalar tamamlandı.”

Kaçan kurbanlıkların yakalanması için kurban timininde oluşturulduğu vurgulanan açıklamada,"Elazığ Belediyesi bünyesinde oluşturulan kurban yakalama timi, vatandaşların 153 beyaz masaya ihbarı halinde olay yerine intikal ederek vatandaşa hizmet verecek. Belediye otobüsleri ise bayramın 4 günü ücretsiz ulaşım hizmeti verecek. Ayrıca arefe günü de Harput, Asri ve Gülmez mezarlıklarına ulaşım hizmeti ücretsiz sunulacak. Bayram süresince nöbetçi ELZ-Kart satış gişeleri hizmet sunmaya devam edecek.

Bayram süresince şehir merkezinin genelinde kapsamlı temizlik çalışmalarının ve gıda üretimiyle ilgili denetimlerin de aralıksız süreceği bildirildi

Bakmadan Geçme