Battalgazi'deki Gürkan devrimi Malatya'ya teşmil olacak.

Yıllardır Malatya'ya gerek kamuda gerek belediye başkanı olarak hizmet eden Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan geçen yıllar içinde vatandaşın gönlünde taht kurmuştu.

Yıllardır Malatya’ya gerek kamuda gerek belediye başkanı olarak hizmet eden Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan geçen yıllar içinde vatandaşın gönlünde taht kurmuştu. Aylar öncesinde yaklaşan yerel seçimler için Malatya’nın kabuğunu kırması için ve layık olduğu yere ulaşması için herkese eşit mesafede yaklaşan, her daim vatandaşın yanında olan, sosyal belediyecilik alanında Türkiye’ye rol model olan çalışmalara imza atan Gürkan Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kolları sıvamış durumda. Özellikle hiçbir cemaat, cemiyet, tarikat bağlantısı olmayan, vatanadaşa hizmet için oy verip verdiğine bakmaksızın hizmet götüren Gürkan vatandaşın büyük teveccühüne mazhar olmuştu.

Kent için gerek sosyal, gerek kültürel, gerek çevre, gerek hizmet belediyeciliği konusunda Türkiye’ye rol model olan çalışmalara imza atan Gürkan, en büyük projem “Mahallelik” projesi ifadesini bir çok yerde ifade etmişti. Sosyal barış için Mahallelilik Projesinin önemini bir çok platformda dile getiren Gürkan, Yeşil Kuşak Projesi ile de çok etkili çalışmalar yapmış, Atürk Kız Lisesini yeni yerinde yaptırarak Atatürk Kız Lisesini yıkmış, Stadyumun TOKİ’ye verilmeyerek Yeşilkuşak Projesi içinde değerlendirilmesi için yoğun çalışmalar içine girmişti.

Gürkan Turgut Özal Üniversitesinin Malatya’ya kurulması için yıllar önce çalışmalara başlamış bu çalışmalar semeresini vermiş ve ikinci Üniversiteyi Malatya’ya kazandırılmasında önemli bir aktör olmuştu.

Yine Eski Devlet Hastanesinin yıkılmasında çok önemli uğraşlar vermiş ve yerine yeni Battalgazi’ye yakışır yeni bir hastane kurulması için çok önemli çalışmalarda bulunmuştu.

13 ay gibi kısa bir sürede bir değil iki hizmet binasını Malatya’ya kazandıran Gürkan, özellikle akıllı bina, yeşil bina gibi bir çok özelliği olan Battalgazi Hizmet binası Türkiye’de örnek alınacak eserler içine girmeyi başardı.

Bir kesime değil her kesime hizmet etmeyi kendisine şiar edinen Gürkan, sosyal barışı korumak içinde çok önemli çalışmalar yaptı. Hizmetlerinin bedellerini halkın sırtına yüklemeden aksine halkın sırtından yük alan bir başkan oldu.

Daha sayamadığımız hanlar, hamamlar, türbeler, kerevansaraylar, surlar, asfalt plent ünitesi, Mahalle Müzeleri gibi bir çok eserler bırakan Gürkan, şimdi de Malatya’nın layık olacağı yere taşınması için çalışmalarını sürdürecek. Şimdiden hayırlı olsun diyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz. Malatya ortak paydasında her fikir ve düşünceden isimlerle çalışacağına yürekten inandığımız Gürkan, 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde bu zamana kadar alınmamış bir oy oranı ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacağına inancımız tamdır.

HABER:ERDAL ÖZTÜRK

Bakmadan Geçme