Başkanlık Engel Tanımadı

Sivas Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okul Meclis Başkanlığına seçilen görme engelli Cihan Seyhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın tarafından altın ile ödüllendirildi.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okul Meclis Başkanlığına seçilen görme engelli Cihan Seyhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın tarafından altın ile ödüllendirildi.

Okul Meclis Başkanlığı için aday olan 11. sınıf öğrencisi görme engelli Cihan Seyhan, projelerini öğrenci arkadaşlarına anlatarak seçimlerde destek istedi. 24 Ekim´de gerçekleştirilen seçim sonrası 596 oydan 275’i alan Seyhan, rakiplerine oranla açık ara farkla başkanlığa seçildi.

Görme engelli Seyhan´ın başarısının diğer öğrencilere örnek olması amacıyla düzenlenen programa; Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL) Koordinatörü ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Tutkun ve görme engelli öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Remzi Erdoğan; davetlerine icabet eden protokol üyelerine teşekkür ederek Seyhan´ı tebrik etti.

Ardından konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Tutkun, engellilerle ilgili önemli çalışmalar yapıldığını ifade ederek; “Böyle bir etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Okul temsilcisi olarak seçilen Cihan kardeşimizi tebrik ediyorum” dedi.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu´nda görev yapan görme engelli Tarih Öğretmeni Selman Devecioğlu ise “Cihan´ı tebrik ediyorum. Görme engelli olarak her türlü zorluğun aşılabileceğini göstermiştir. Gerçekten azimli bir çocuk ve azimli olduğunu da burada gösterdi. Görme engelli milletvekilimiz var. Diğer ülkeler de görme engelli bakanlar var. Bir engellinin engelleri aştığı zaman, engellerini kafasına engel yapmadığı zaman yapamayacağı hiçbir şey yoktur” diye konuştu.

Görme engelli Türkçe Öğretmeni Hayri Yılmaz da; “Azmin karşısında hiçbir engel duramaz. Ben Sivas Lisesi´ni okul birincisi olarak bitirdim. Arkadaşlarımızın destekleriyle okul birincisi olmamız zor olmadı. Bunu neden söylüyorum? Görme engelli olmak bu tür şeyler için engel değil. Bunun altını çizmek istiyorum.” dedi.

Sivas Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Engelliler Kültür Merkezi´nde örnek çalışmalara imza atıldığını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ise “Bugün Cihan için buradayız. Engelli dostu olmak çok önemli… Biz bunu Sivas´ta başardığımıza inanıyoruz. Bu konuda çok hassasız. Cihan ilklerden biri… Görme engelli olan bir kardeşimiz okul temsilcisi oluyor. Hem de iyi oranda oy alıyor. Cihan´ı tebrik ediyorum. Sizlere tavsiyem şudur sevgili öğrenciler; Engelli olarak tanımlanan kardeşlerimize yardımcı olun. İlerde hepiniz makam sahibi olacaksınız. O zamanlar da engelli kardeşlerinizi ihmal etmeyin ve onlarla ilgili her türlü etkinliğe katılın.” şeklinde konuştu.

CENGEL Koordinatörü ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı ise engellilere yardımcı olunması hususunda öğrencilere tavsiyelerde bulunarak; “Kültürel etkinlikler hususunda Okul Meclis Başkanlığına seçilen Cihan Seyhan kardeşimize bizler de elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Her konuda yardımcı olmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Son olarak söz alan görme engelli Seyhan ise seçim sürecini anlatarak; “Bu okula hizmetkâr olmak istedim ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okul Meclis Başkanlığına talip oldum. Arkadaşlarım bana oy verdiler, hocalarım da desteklerini esirgemedi. Tabii sonuçta biz de arkadaşlarımızın oyuyla başkan olduk. Amacımızın hizmet etmek olduğunu kendilerine en iyi şekilde anlatmaya çalıştık. Sonuca baktığımızda anlattığımı da düşünüyorum. 617 oy kullanıldı, 21 oy geçersiz sayıldı. Buna göre geçerli olan 596 oydan 275’ini ben aldım.” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Seyhan´a görme engellilerin kullandığı yazı tableti, kalem ve baston hediye edildi. Başkan Yardımcısı Özaydın ise Seyhan´ı altınla ödüllendirdi.

Bakmadan Geçme