Başkanı Hayrettin Uçak start verdi

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nin yeni başkanı Hayrettin Uçak start verdi

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin 16 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısı’nda Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Hayrettin Uçak, 2018-22 dönemi çalışmalarına start verdi.

 

Seçim sonrasında yeni dönem hedeflerini anlatmak için Ege İhracatçı Birlikleri’nde basın toplantısı düzenleyen Uçak, uzun süredir sektör içinde olan ve sektörün sorunları bilen biri olduğunu, yönetim kurulu ile birlikte yaşanan tüm sorunların takipçisi olacaklarını kaydetti.

 

“İhracatçılarımızın sorunlarına anlık çözüm bulabilmek için 7/24 ulaşabileceğiniz sekreterya birimini hizmete alacağız” diyen Uçak, “İletilen sorunları ivedi bir şekilde çözerek üyelerimize konu hakkında bilgi vereceğiz. Türk Eximbank ve KGF kredilerinden üyelerimizin azami yararlanabilmeleri için Türkiye İhracatçılar Meclisi ile birlikte Ekonomi Bakanlığımızla sürekli temas halinde olacağız” dedi.

 

Yeni pazarlara girmek için çalışacağız

 

“Rusya bizler için çok önemli bir pazardır. Bu pazarın güçlü bir şekilde devam edebilmesi ve daha da güçlenmesi için gayret sarf edeceğiz” diye seslenen Uçak şöyle devam etti; “Fuarlar biz ihracatçılar için çok önemli girilmeyen pazarlara ulaşmak için Uluslararası Fuar ve organizasyonların tamamına katılacağız UR-GE projelerini genişleterek devam ettireceğiz.”

 

İhracat bölgelerinde üretilen ürünlerde pestisis sorununun çözümü için il ve ilçe tarım müdürlükleri başta olmak üzere üretici birlikleri, zirai ilaç bayileri, sivil toplum kuruluşları ile beraber ilaç kalıntısı oranını düşürmek için gayret göstereceklerinin altını çizen Başkan Uçak, “İhracatçılarımızın sorun ve önerilerini yerinde bizzat kendilerinden dinlemek için 2 ayda bir bölgesel toplantılar gerçekleştirecek ve toplantıların sonucunda ihracatçı ve üreticilerimizden gelen önerileri yönetim kurulunda değerlendireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak daha sonra tebrikleri kabul etti.

Bakmadan Geçme