Başkan Yılan'ın Dünya Kadınlar Günü Mesajı

MALATYA ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI EMRAH YILAN

Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Emrah Yılan "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle bir basın açıklaması yaparak "Şehit Analarımız başta olmak üzere tüm kadınlarımızın Kadınlar gününü kutluyorum" dedi.

 

Ülkü Ocakları İl Başkanı Emrah Yılan, "Kadın anadır, kadın nesildir, kadın candır, kadın emanettir, kadın rahmettir ve en önemlisi kadın cennettir. Rivayet edilir ki erkek evlendiği taktirde imanının yarısı tamamlanmış olur bu yüzdendir ki kadın tüm dünyanın en değerli varlığıdır Rabbim kadınların emanet olduğunun farkına varabilecek bir dünya nasip etsin" dedi.

 

Malatya Ülkü Ocakları İl Başkanı Emrah Yılan, Hüseyin Nihal Atsız'ın söyleminde olduğu gibi "Ey genç Türk kızı; Atillalar, Alpaslanlar, Osman Beyler, Timurlar yaratıcı güçlerini hep sizin kucağınızda kazandılar, İbni Sinalar, Kaşgarlı Mahmutlar, Uluğ Beyler, Fuzuliler ve Barbaroslar sizden emdikleri sütün kudretiyle Türk tarihinin birer parlak yıldızı oldular.

 

Siz, her çağda Türkçülük davasına kucak açıp süt verdiniz.

 

Ey genç Türk Kızı, Türk tarihinin büyük anıtlarında da sizin adınız, sizin ruhunuz var. Dünyanın en ince sanat eserlerinden biri olan Tac-Mahal sizden biri için yaratılmadı mı?

 

Fuzuli veya Nedim”in şiirlerinde her biriniz kendinizi bulmuyor musunuz? Ankara”nın Zafer Anıtındaki mermi taşıyan kadın da yine sizden biri değil mi?

 

Bugün Türk tarihinin yeni bir hamle çağı başlarken, sizleri aralarında görmek, sizlerden ışık, sizlerden inanç, sizlerden heyecan istemek Türk milliyetçilerinin en doğal haklarıdır"

 

Başkan Yılan son olarak "Hayatın her alanında faaliyet göstermeye başlayan kadınlarımız, karşılaştıkları tüm sorunlara rağmen, her şeyin üstesinden gelerek mükemmel işlere imza atmaktadır. Kadınlarımıza karşı son dönemlerde artan şiddet ve taciz olayları da bizleri derinden üzmekte ve toplumumuzda telafisi mümkün olmayan bir o kadar da derin yaralar meydana getirmektedir. Bizler Hoca Ahmet Yesevi Dergâhlarının birer talebesi, Ülkü Ocaklarımızın birer neferi olarak bu tür eylem ve tutum içinde bulunanları esefle kınıyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme