Başkan Yılan'ın 24 kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan

Malatya Ülkü Ocakları İl Başkan Emrah Yılan, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Hiç bir ücret ya da bedelin öğretmenlik görevini icra etmenin; ailesine, milletine, devletine ve ülkesine faydalı bireyler yetiştirmenin karşılığı olamayacağını dile getiren ve gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir dedi.

 

Başkan Yılan mesajında; “Öğretmenlerimiz; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bir yandan bilimsel düşünmeyi, dünyadaki gelişmeleri takip etmeyi ve yorumlamayı, evrensel insani değerleri öğretirken diğer yandan da vatan sevgisini, iyi vatandaş olmayı, milli ve manevi değerlere sahip çıkmayı öğretmekte ve bu sayede geleceğimizi garanti altına almaktadır. Gençliğin sadece öğrendiği konularla ilgili değil, aynı zamanda milli-manevi değerler ve tarih bilinciyle yetiştirilmesi konusunda en önemli görevi icra eden öğretmenler, toplumun önderi ve gelecek nesillerin şekillendiricisidir. İnsana yapılan her yatırım, insanın yetişmesine verilen her emek bizim nazarımızda kutsaldır.

 

Bir toplumun bağımsızlığını koruması, gelişmesi ve kalkınması ancak özgür ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmekle mümkündür. İşte bu noktada geleceğimizin teminatı çocuklarımızın iyi insan, iyi vatandaş ve çağın gereklerine göre donatılmış bireyler olması için öğretmenlerimizin üzerlerine düşen görevi fedakârca yerine getirdiklerine yürekten inanıyoruz. Her öğretmen, çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umut ışığıdır. Ülkemizin istikbali, öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile daha da aydınlık olacaktır. Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Öğretmenlerimiz her şeyin en iyisini en güzelini hak etmektedir. Onlar sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek, cevherleri bulup ortaya çıkaracak ve ülke hizmetine sunacak kişilerdir. Çünkü bir milleti çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak tek bir meslek vardır, o da öğretmenliktir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır sözüyle de öğretmenlerimizin Türkiye’nin çağdaşlaşmasındaki önemi açıkça ortaya koymaktadır. Öğretmenler çocuklarımızı, yani geleceğimizi emanet ettiğimiz, her şartta ve her koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen, hiçbir zorluktan kaçınmayan, gerekirse bu yolda canını ortaya koyan, bilimin ve aydınlık düşüncenin mimarlarıdır. Yarınlarımızın bekçisi, çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, ülkemizin dört bir yanına bilimin ve medeniyetin ışığını yaymaktadır. Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum, sözünü içine sindirmiş bir millet olarak, öğretmenlerimize ne kadar değer versek az olacağını bilincindeyiz.” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’nin gelişmesinde en önemli görevi öğretmenlerin üstlendiğini vurgulayan Başkan Yılan; Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın ve fedakârlık gerektiren bir meslektir. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, toplum için her zaman rol model olan, kutsal bir görevi yerine getiren, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, emekli olan ve yavrularımızın her türlü bilgi ve beceriyi edinmelerinde, ülkesine ve milletine hizmet aşkıyla dolu beyinler yetiştirilmesinde, fedakârca çalışan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Bakmadan Geçme