Başkan Yavuzkurt'dan Berat Kandili Mesajı

Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Yavuzkurt ‘’Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Bu mübarek gecenin tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum’’

Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat Gecesi, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla hatalardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Allah’ın sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatır. Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin Berat Kandilini kutluyor, bu anlamlı gecenin birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini , insanlığa barış, huzur getirmesini Allah’tan niyaz ederim.”

Bakmadan Geçme