Başkan Yanılmaz'dan İzzetpaşa Camii Önerisi

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Hamidiye Camii ve Külliyesi’nin temel atma töreninde gerçekleştirdiği konuşmada İzzetpaşa Cami’sinin 24 saat boyunca açık kalması gerektiğini ve bunun için il müftülüğüyle beraber gereken çalışmaları yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Özellikle İzzetpaşa Camii gibi köklü bir geçmişe ve turistik değere sahip olan camilerimizin, namaz bittikten sonra kapatılmaması gerektiğini, sürekli dinamik ve canlı mekânlar olarak kalması ve insanların diledikleri vakitte gidip ibadetlerini gerçekleştirmesi veya ziyaret edebilmesi gerektiğini belirtti.

Camilerin artık külliye olarak inşa edilmesinin, yanında Kur’an Kursu, medrese ve bolca çocuk olması gerektiğini ifade eden Başkan Yanılmaz, özellikle çocukların camilerle bütünleşmesi için çok çaba sarf edilmesinin ve bu konuda herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesinin gerektiğini belirtti.

“İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZLE İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ”

İnsanların rahatlıkla ulaşabildiği ve şehrin merkezi bir noktasında bulunan İzzetpaşa Cami’sinin, bu konuda bir ilk teşkil ederek farkındalık oluşturmasının önemli olacağını belirten Başkan Yanılmaz, il dışından gelen misafirlerin veya yolcuların da bu şekilde daha rahat bir ziyaret gerçekleştirebileceklerini söyledi. İnsanların

Camilerin 24 saat açık kalmasının, toplumda güven ve paylaşım duygularını da artıracağını ifade eden Başkan Yanılmaz, bu konuda İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ve ilgili herkesle görüşmeye ve gereken bütün adımları atmaya hazır olduklarını belirtti.

Bakmadan Geçme