Başkan Yanılmaz'dan Fetih Mesajı

Bir çağın kapanıp yeni bir çağın açılmasına vesile olan İstanbul’un Fethi’nin yıldönümü dolayısıyla Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Yanılmaz, âlemlerin efendisi peygamber efendimizin hadis-i şerifine mazhar olmuş kutlu komutan Fatih Sultan Mehmet Han ve imanlı ordusunun Konstantin’iyyeyi İslam beldesi yapmasının yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz dedi.

İstanbul’un fethiyle birlikte dünyada birçok dengenin değiştiğini vurgulayan Başkan Yanılmaz, "Bugün tarihimizin en görkemli zaferlerinden birini, İstanbul’un Fethi’nin 565. sene-i devriyesini, büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz. Bu vesileyle bundan 565 yıl önce, daha 21 yaşında genç bir sultan iken Peygamber Efendimizin müjdesine ve övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet’i, onun kahraman ordusunu ve bu yaşına rağmen İstanbul’u fethetme aşkıyla yollara düşen Ebu Eyyûb el-Ensarî rahmet ve tazimle yâd ediyoruz" dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz sözlerini şu şekilde tamamladı: “Dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olarak kabul edilen İstanbul’un Fethi, bizim ve tüm insanlık için ibretlerle dolu bir zaferdir. Kuruluşundan itibaren farklı devletlere ve kültürlere başkentlik yapmış olan İstanbul, Fatih Sultan Mehmet Han’ın adaletli yönetimi altında huzurun merkezi olmuştur."

Bakmadan Geçme