Başkan Yanılmaz'dan 15 Temmuz Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, '15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü'

 

Başkan Yanılmaz 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde yayımladığı mesajında, 15 Temmuz 2016 tarihinin yüzyıllar geçse dahi hem ihanetin resmi, hem de ihanete uğrayan bir milletin destansı mücadelesini anlatmaya devam edeceğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

“Millet olarak o kara gecede, hiç ummadığımız bir şekilde büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldık. En kutsalımız olan askerimizin kıyafetlerine bürünen hainler, milletin silahını millete doğrulttu. Hesapların üzerindeki hesabı dikkate almayan hainler, bu milletin tarih boyunca yazdığı destanları, yokluk içinde nasıl yeniden dirildiğini hesaplayamadılar. Milletimiz o kara gecede liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla yekvücut meydanlara inerek, hainlerin karşına dikilmiş, tıpkı Çanakkale geçilmez der gibi milli irademize ket vuramazsınız demiştir. Milletimiz geleceğine yöneltilen bu tehdide karşılık tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet nidasını tüm dünyaya haykırmış ve şehadete koşarak altın harflerle tarihe bir destan daha yazmıştır. Camilerden yükselen salalar ve yüreklerdeki iman gücüyle aydınlanan karanlık gecenin sabahında vatan, millet, bayrak uğruna şehadete yürüyen 249 şehidimize bir kez daha Rabbimden rahmet diliyor, şükranlarımı sunuyorum. Ve o gecede şehadeti göze alan 2193 gazimize de bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Ve sonrasında 27 gün boyunca meydanları doldurarak, dosta güven, düşmana korku saldık.

27 gün boyunca meydanlarda demokrasi nöbeti tutan 90’lık nineme, elindeki bastonuyla meydanı terk etmeyen dedeme, şanlı bayrağımızı kundaktaki bebeğine yorgan yapan bacıma, yüreği vatan sevdasıyla yırtınan kardeşime de bu aziz vatanın bir ferdi olarak bir kez daha binlerce kez şükranlarımı sunuyorum. Yedi düvel duysun ve bilsin ki, bu millet için bu can bu tende var oldukça vatan bölünmez, bayrak inmez, milli iradesine ket vurulamaz. Yüzyıllar geçse de hainleri de, hainlerin kahpece girişimlerini de unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme