Başkan Yanılmaz: 'Toplumu İnşa Eden Kadındır'

Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından her ay tematik olarak organize edilen ‘Kadın Buluşmaları’ Şubat ayı programı yoğun katılımla gerçekleşti. 
Kültür Park Mamurat-ül Aziz Salonu'nda gerçekleşen programa Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Eşi Nebahat Yanılmaz, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Keskin ve yönetim kurulu üyeleri, Elazığ İş Mahkemesi Müdiresi Füsun Arslan, basın kuruluşlarında çalışan bayan gazeteci ve köşe yazarları ile çok sayıda eğitimci katıldı.
İlimizin farklı kesimlerinde çalışan  bayanlar ile her ay düzenli olarak bir araya geldiklerini belirten Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Keskin programda yaptığı konuşmasında şu açıklamaları yaptı:
"Bizler Kent Konseyi olarak kadınlarımız, annelik, kardeşlik misyonları yanında yönetim, ticaret ve iş hayatında daha çok yer alsın istiyoruz.  Daha fazla kadın girişimcimiz olsun ve bizler kadınlarımızın gücünün, hayatın her alanına olumlu bir şekilde yansıdığını görmeyi diliyoruz" dedi.
Çalışan kadınların iş hayatında yaşadığı zorluklarla ilgili konuşan Elazığ İş Mahkemesi Müdiresi Füsun Arslan ise kadının iş hayatına atılmış olmasına rağmen anneliğini, evini ve iş sorumluluğunu başarılı bir şekilde dengelendirdiğini söyledi.
Kadınların toplumdaki yerinin daha değerli kılınması gerektiğini belirten Fırat Gazetesi Muhabiri Songül Tursun ise basın çalışanı olarak kadınların hukuki haklarının da iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.
BAŞKAN YANILMAZ: "KADININ FEDAKARLIĞI OLMASAYDI İNSANOĞLU OLMAZDI" 
Tematik programlar kapsamında her ay düzenli olarak bu programları düzenlediklerini belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yapılan çalışmalara bayan eli değmesi için idare ve yönetimde kadınların mutlaka olması gerektiğini söyledi.
Kadınların iş ve çalışma hayatında etkin olmadığı bir toplumun kalkınması ve ilerlemesinin mümkün olmayacağını belirten Başkan Yanılmaz açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
"Sizler bulunduğunuz makamlarda ve görevlerde şehrin yönetiminde etkin rol alan yöneticilerimizsiniz. Ve bu konumlarınızla şehrimize ve şehrimiz insanına hizmet veriyorsunuz. Bu anlamda doğumdan ölüme kadar hayatın her aşamasında hizmet üreten Elâzığ Belediyesi ile sizler paydaşsınız. Bu paydaşlık biraz da sorumluluklarımızı paylaşmakla hayata geçiyor. Resmi kurumlarımız ve özellikle okul, sağlık merkezleri bizlerin üzerinde hassasiyet ile durduğu ve her ihtiyaçlarını anında karşılamak gibi bir refleksimiz olduğu kurumlardır. Bayan olarak hayatın her aşamasında sizlerin imzası ve mührü var. Sizlerin fedakârlığı, emeği, sevgisi, gayreti, mücadelesi olmasaydı, insanoğlu olmazdı. İster sadece evinin, ailesinin işleriyle meşgul olsun, isterse aynı zamanda sizler gibi çalışarak hayatın farklı alanlarında ilave sorumluluklar üstlenmiş olsun, her kadın bizatihi varlığıyla takdiri ve saygıyı fazlasıyla hak ediyor" dedi.
Başkan Yanılmaz program devam ederken  bayanlardan gelen ilahi ricasını da kırmayarak onlar için tasavvuf müziğinin sevilen kasidesi 'şem'a yanan pervaneler' parçasını seslendirdi. Program daha sonra Fatih Çakar'ın seslendirdiği bir birinden güzel eserler ile devam etti.

Bakmadan Geçme