Başkan Yanılmaz Sorunu Çözüme Kavuşturdu Mağduriyet Giderildi

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Özel Halk Otobüsleri Dernek Yönetimi ile bir araya gelerek dernek tarafından alınan karar ile yaklaşık beş gündür devam eden sorunu sonuçlandırdı.

Başkan Yanılmaz, Özel Halk Otobüsleri Dernek Yönetimi ile gerçekleştirdiği toplantının ardından vatandaşların ve özel halk otobüsçülerinin mağduriyetini çözüme kavuşturdu.

HALK OTOBÜSLERİ DERNEK BAŞKANI ÇETİN:

“BAŞKAN YANILMAZ’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Halk Otobüsçüleri olarak amaçlarının vatandaşları mağdur etmek olmadığını ifade eden Özel Halk Otobüsleri Dernek Başkanı Dursun Çetin, yaşamış oldukları bazı sıkıntılardan dolayı böyle bir eyleme başvurduklarını ifade etti. Çetin: “Elazığ Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz ile görüşmeler sonrasında bazı kararlar aldık. Bu kararlara istinaden bugün itibariyle 65 yaş üstü ücretsiz yolcu taşımama eylemine son vereceğiz. Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a ilgisinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Zaten kendisine olan inancımız, güvencemiz tamdır. Bunun içinde bugün itibariyle eylemimizi sonlandıracağız ”şeklinde konuştu.

Özel Halk Otobüsleri Dernek Yönetimi ile bir araya geldiklerini belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise yaptığı açıklamada Elazığ’daki taşımacılığı ve yapılacak olan çalışmaları konuştuklarını ifade etti. Herkesin gayesi ve arzusunun Elâzığ’da yaşayan bütün hemşerilerimizin huzurlu, mutlu ve müreffeh bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri olduğunu söyleyen Başkan Mücahit Yanılmaz: “Elbette toplu taşımacılıkta bunların içindeki en önemli adımlardan biridir. Kanunların toplu taşımada bütün hemşerilerimize vermiş olduğu haklardır. Bu hakların içinde toplu taşımacılıktan ücretsiz faydalanacak olan hemşerilerimizin durumları da kanunlarla belirtilmiştir. Ben burada şunu da bütün hemşerilerimizle duyurmak istiyorum. Öncelikle özel halk otobüsleri başta olmak üzere belediye otobüslerimiz ve minibüslerimizle Elâzığ’da toplu taşımacılığı en iyi şekilde hizmet vermesinin azmi ve gayreti içerisindeyiz. Ben özel halk otobüslerimizden, minibüsçülerimizden, belediye otobüslerimizden bu konuda hassasiyet gösteren vatandaşlarımızı en iyi taşımanın mücadelesini veren bütün esnaf kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Biz hep birlikte bu şehre hizmet edip hep birlikte bu şehri en iyi noktaları getirmenin mücadelesini veriyoruz. Esnaf kardeşlerimiz başta giyimleriyle, vatandaşlarımız ile olan diyaloglarıyla, yüzlerindeki tebessümleriyle Elâzığ’ımızda farklı bir taşımacılığın olduğunu ortaya koyuyorlar. Bu açıdan da ben bütün esnaf kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum ”şeklinde konuştu.

BAŞKAN YANILMAZ:

“KANUNUN TANIDIĞI HAKLARDAN HEMŞEHRİLERİMİZ FAYDALANACAK”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz kanunun vermiş olduğu ücretsiz biniş hakkından faydalanan hemşerilerimize seslenerek şunları ifade etti. “İçinizde bu işi suistimal edenler olabilir. Onlara müsaade etmeyin. Kanunlar bir hakkı veriyorsa, bu hakkı en makul şekilde kullanıp en makul bir şekilde değerlendirelim. Bugün itibariyle Özel Halk Otobüsleri Derneği Yönetim Kurulu ile bir araya geldik. Ben göstermiş oldukları yakın ilgi ve duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Belirli konularda kararlarımızı aldık ve kararlarımızın özü bu şehre en iyi hizmeti sunmaktır. Bu şehre en iyi hizmeti sunarken elbette toplu taşımacılık yapan esnafımızın da yüzünün tebessüm etmesidir. Onların da akşam kontak kapattıklarında evlerine huzurlu bir şekilde gitmelidir. Biz hep birlikte bu şehirdeki huzurdan, güvenden, mutluluktan yana tavrımızı ortaya koyacağız ve bunun çabası içinde olacağız. Ben bugünkü almış olduğumuz kararla özel halk otobüslerimizin yaklaşık beş gündür yapmış oldukları eylemlerine son vermelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz hep birlikte Elâzığız, biz hep birlikte bir gücüz ve biz Özel halk Otobüsü Derneği esnafımızla birlikte Elâzığ’ımızdaki toplu taşımacılığı daha güzel, konforlu, modern şartlarda yapmak için hep birlikte mücadele edeceğiz. İnşallah en güzel en olumlu sonuçları da hep birlikte almış olacağız. Bugün toplantımızın sonucunda almış olduğumuz kararlar Elâzığımıza, hemşerilerimize, esnaf kardeşlerimize ve hepimize hayırlı uğurlu olsun.”

 

 

Bakmadan Geçme