Başkan Yanılmaz Kilis Halkıyla Kucaklaşacak

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, İş adamları ve hemşerilerimizin de aralarında bulunduğu yüzlerce gönüllü, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütlerine yönelik sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtına destek veren Kilis halkıyla kucaklaşmak ve şanlı Mehmetçiğe manevi destek olmak amacıyla Kilis’e gittiler. Başkan Yanılmaz’a işadamları Ali Şekerlisoy, Muhittin Siğergök, Hasan Celal Kaya, Serdar Açıkoğlu, Mustafa Sugözü de eşlik etti.

Afrin bölgesindeki operasyonlardan en fazla etkilenen ilimiz olan Kilis’e manevi destek amacıyla yola çıkan Başkan Yanılmaz ve beraberindeki heyet, Cuma Namazını Kilisli vatandaşlarımızla birlikte kılarak dua edecekler.

BAŞKAN YANILMAZ: “MİLLET OLARAK, KARDEŞLİK RUHUYLA BİR OLACAĞIZ”    

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de mazluma destek ve adalet için dimdik ayakta olduklarını belirterek, şunları ifade etti:

“Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bugün Afrin’de ülkenin savunması için cesur bir şekilde büyük bir mücadele vermektedir. Yurt içinde ve yurt dışında ülkemizin birlik ve beraberliğinin devam etmesi ve vatanımızın hukukunun korunması noktasında Mehmetçiğimizin vermiş olduğu mücadeleye Elazığ olarak her zaman desteğimizi verdik. Afrin’deki operasyonlar başladıktan sonra Elazığ'dan ‘bizde Afrin’e gitmek istiyoruz’ diyerek askerlik şubesine müracaat edenler Kızılay’a kan vererek Mehmetçik ve Gazilerimize destek oldular. Bugün de Türkiye olarak içinden geçtiğimiz bu zor süreçte milletçe her zamankinden daha çok birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmalıyız. Suriye’de yaşanan terör olayları ve buradaki mazlum halkın uğradığı zulüm Suriye’nin hemen yanı başında yer alan Kilisli kardeşlerimizi de yakından etkilemektedir. Bizler harekâtın başladığı günden itibaren en başta dualarımızla, kalbimizle her daim Mehmetçiğimizin yanında olduk. Şehir olarak farklı platformlarda düzenlenen organizasyonlarla kahraman Mehmetçiğimize manevi destek sağladık. Bugün de vatandaşlarımıza destek olmak ve askerlerimize moral takviyesi yapmak amacıyla 15 araçlık bir konvoyla Elazığ'dan Kilis’e Hareket ediyoruz. Millet olarak, kardeşlik ruhuyla bir olmaya, birbirimize verdiğimiz destekle güçlü olmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar zulme ve hain zihniyetlere asla geçit vermedik, bugünden sonrada vermeyeceğiz.

CUMHURBAŞKANIMIZIN KOYDUĞU İRADE TAKDİRE ŞAYANDIR

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu iradenin takdire şayan olduğunu belirterek sözlerini şu şekilde tamamladı: “Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyenler bunu her ortamda tekrar denemek isteme cesaretini gösterebilmektedir. 15 Temmuz 2016 hain darbe olayı da bunlardan biridir; ancak milletimizin birlik, beraberlik, kardeşlik sevgisi ve vatana, bayrağa bağlılığı bu ülkeyi bölmek isteyenlere asla fırsat vermedi. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koymuş olduğu irade ve cesaret yedi düvele karşı göstermiş olduğu vatanseverlik 80 milyon insanımızı bir arada tutmuş, insanımızın vatanı milleti ve devleti uğruna bir ve beraber olmasına vesile olmuştur. Bizim birliğimizi, beraberliğimizi, vatan sevgimizi ve ebediyen bu topraklarda yaşam arzumuzu hiçbir güç engelleme yetkisine sahip olamayacaktır. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimizin ailelerine ve yakınlarına Rabbimden sabr-ı cemil diliyorum, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.”

Bakmadan Geçme