Başkan Yanılmaz İstişare Toplantılarını Sürdürüyor

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 'Ortak Akıl' buluşmaları kapsamında ilimizde bulunan kamu kurumlarının bölge ve il müdürleri ile istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Ortak Akıl” buluşmaları kapsamında ilimizde bulunan kamu kurumlarının bölge ve il müdürleri ile istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Kültür Park Mamurat’ül Aziz Salonu’nda gerçekleşen istişare toplantısında Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Başkan Yanılmaz, “Hepimiz birbirimizin çözüm ortağıyız” diyerek açıklamasında şunları ifade etti: “Aynen bir makinanın dişlileri gibiyiz. O dişli ne kadar sağlam çalışırsa o şehre o kadar sağlam hizmet ediyoruz demektir. Ben bu açıdan bu şehrin Belediye Başkanı olarak hepinize çok teşekkür ediyorum. Eğer biz bu şehirde bir garibanın, bir yetimin, fakirin, mazlumun ihtiyacına destek veriyor, onun ihtiyacını gideriyor ve bu şehri onun açısından yaşanabilir şehir haline getiriyorsak bu demektir ki en hayırlı hizmeti yapıyoruz. Aileler çocuklarıyla bir piknik yapalım diye çıktıklarında rahat piknik yapabiliyorlarsa bilelim ki bu onlar için büyük bir imkândır. Eğer yapamıyorlarsa bunun da sorumlusu hepimiziz. Bu gözle Elâzığ’a baktığımızda belki her birimiz kendi işlerimizin dışında yaptığımız işlerin farkında olmasak bile bir legonun resmini tamamlayan birer resim olduğumuzu bilelim. Büyük resim Elâzığdır. Ama o büyük resmin içinde herkesin farklı bir görevi var, farklı bir işlevi, farklı bir alanı var. Bu işlerin tamamı toplandığında Elâzığ’a hizmet olarak dönüyor. Burada da her birinizin katkısı var. Ben tekraren katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum”.

 İL KÜLTÜR ve TURİZM MÜDÜRÜ DEMİRDAĞ: “ÇOK YÖNLÜ BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

 Başkan Yanılmaz’ın konuşmalarının ardından bir açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ ise şunları ifade etti. “Bu yılı değerli başkanımız kültür yılı olarak ilan ettiler. Çok yönlü bir çalışma içerisindeyiz. Belediyemizin bünyesinde bir kültür danışma kurulu oluşturuldu. Bu yıl kültür yılı olacak bu manada da ben başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”

 İL MÜFTÜSÜ SARIKAYA: “BELEDİYEDEN PEK ÇOK KONUDA KATKI ALDIK”

“İl Müftülüğü olarak belediyenin yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” diyen İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya,  belediyeden pek çok konuda katkı aldıklarını belirterek şunları ifade etti. “Camilerimizin ışıklandırılması özellikle çok önem arz ediyor. İzzetpaşa camiinin altında lavaboların halka ücretsiz olarak tahsis edilmesi takdire şayan bir çalışmadır ”dedi.

 ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ POLAT “BELEDİYENİN CENAZE HİZMETLERİ TAKDİRE ŞAYAN”

Cenazelerin taşınması konusunun hem insanımıza hem de belediyeye yakışır bir hizmet haline geldiğini söyleyen Orman Bölge Müdürü Ziya Polat ise yaptığı konuşmada: “Buradan Adıyaman'a bir cenazemiz gitti. Biz aradığımızda sağ olsunlar her türlü imkânı sağladılar. Hatta Ankara'ya gidecekse uçakla gönderelim dediler. Belediyemizden bir ekip geldi, eğer isterseniz biz gönderelim dediler. Bu hakikaten zor durumda olan insanlar için çok önemli bir durum. Bu sıkıntıları hepimiz yaşıyoruz. Bu durumu belediyenin üstlenmiş olması çok anlamlı bir hizmet gerçekten. Belediyemize ve Elazığ Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a çok teşekkür ediyoruz ”dedi.

 İL DEFTERDARI AKDEMİR:

“ELAZIĞ BELEDİYESİ’NİN DEFTERDARLIĞIMIZA BİR LİRA BORCU YOK”

Geçtiğimiz yıl vergi borcunun olmaması nedeniyle Elâzığ Belediyesi’ne bir plaket takdim ettiğini belirten Elazığ Defterdarı Osman Akdemir, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür etti. Akdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü. “Kendilerine yine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Elazığ Belediyemiz ile ilgili daha önceki yıllar için bir inceleme yapmıştım. Kendilerinin belki de bilgileri yoktur. Bunu da ilk defa burada paylaşıyorum. Başkanımız göreve geldikten sonraki yıllar içerisinde dahi belediyemizin vergi anlamında Defterdarlığımızda 1 lira borcu yok. Yani bu ne demek oluyor sayın başkanımızın yapmış olduğu hizmetlerin haricinde devlete olan sorumluluğunu da yerine getiriyor, bu çok önemli. Ben diğer defterdar arkadaşlarımla görüşüyorum belediyelerimizin defterdarlara büyük oranda vergi borçları bulunuyor ama Elâzığ Belediyesi'nin bu konuda herhangi bir vergi borcu yok ben başkanımıza tekraren çok teşekkür ediyorum”

 BÖLGE MÜDÜRÜ YILDIRIM: “BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

TEİAŞ 13. Bölge Müdürü Bahattin Yıldırım ise yaptığı konuşmada Elazığ Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetlerin gerçekten de yerinde olduğu belirtti. Özellikle alt-üst geçitlerin Elazığ’a kazandırılmasının çok önemli hizmetler olduğunu söyleyen TEİAŞ 13. Bölge Müdürü Bahattin Yıldırım, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür etti.

Bakmadan Geçme