Başkan Yanılmaz 5 Yılı Değerlendirdi

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, bir basın toplantısı düzenleyerek göreve geldikleri 30 Mart 2014 tarihinden itibaren gerçekleştirmiş oldukları hizmetlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, bir basın toplantısı düzenleyerek göreve geldikleri 30 Mart 2014 tarihinden itibaren gerçekleştirmiş oldukları hizmetlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Basın mensuplarının canlı olarak takip ettiği toplantı belediye meclis salonunda gerçekleşti.

3 ANA İLKEYİ ESAS ALARAK HİZMET ETTİK

Birlikte yönetim anlayışı gereği şehre etik, estetik ve ekonomik ilkeler doğrultusunda hizmet ettiklerini belirten Başkan Yanılmaz, bütün çalışmaları belirledikleri 3 ana ilkeyi esas alarak gerçekleştirdiklerini ve bu ilkelerden taviz vermeden ilerlediklerini kaydetti.

“ŞEHRE DEĞER KATAN BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK”

2014-2019 yılları arasında ulusal ve uluslararası alanlarda birçok ödüle layık görülmüş projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Yanılmaz, “Sayın Cumhurbaşkanımıza da sunduğumuz ve ödül almış birçok projemiz var. Bu şehri yönetirken şeffaf bir şekilde ve ayrım yapmaksızın hizmet edeceğimizi her fırsatta sizlerle paylaşmıştık. Şehrin alt ve üst yapısını değiştirerek gelişen ve büyüyen bir konuma geldik. Elâzığ beş yıl önceki Elâzığ değil artık. Önemli oranda değişim ve dönüşüm yaşadık ve odak noktamıza da insanı aldık. Gelinen noktada şehrimiz en kolay ve kaliteli yaşanır şehirlerarasında yer aldı. Yeni bulvarlar, kavşaklar, alt ve üst geçitler, spor alanları, kültür ve sanat etkinlikleri, sağlık alanları, eğitim ve çevre çalışmaları ile Elazığ’ı her alanda geliştirdik.”

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİ ASLA UNUTMADIK”

Beş yıllık süre içerisinde insanı esas alarak hizmet ettiklerini aktaran Yanılmaz, bu süre içerisinde engelli kardeşlerimizin asla unutulmadığını ve sürekli evlerinde kendilerini ziyaret ederek ihtiyaçlarını gidermeye çabaladıklarını kaydetti. Omurilik, down sendromlu, işitme, görme veya zihinsel engelli bütün kardeşlerimizi ziyaret ederek hayatlarını kolaylaştırmaya çalıştıklarını belirten Yanılmaz, “onlatın yüzlerindeki tebessüm bizlerin de mutluluğu oldu” dedi.

5 YILLIK SÜRE İÇERİSİNDE YAPTIĞIM HER ÇALIŞMAYA KEFİLİM

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, beş yıllık süre içerisinde gerçekleştirdikleri tüm çalışmalara kefil olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“31 Mart 2019’dan sonra bu dönemle ilgili kim neyi konuşursa ben bunun cevabını veririm. Bu beş yıllık süre içerisinde Elazığımıza toplam 489 milyon TL'lik yatırım yaptık. Bu süre içerisinde 1 milyar 621 milyon TL'lik giderimiz oldu. Yine beş yıllık süre içerisinde 1 milyar 614 TL'lik gelirimiz olmuş yaklaşık denk bir bütçeyi ortaya koymuşuz.

Ve yine beş yıllık süre içerisinde toplam 898 Milyon TL'lik bir ihale bedeli ile ihaleye çıkmışız, 658 milyon TL’lik bu ihaleleri yapmışız. Bizim ihaleden yapmış olduğumuz tasarruf 240 milyon TL’dir. Sadece ihaleye çıkıp rekabet ortamı oluşturup teklifleri alıp ona göre açık şeffaf ve canlı yayınlarla bu ihaleleri yaptığımızdan dolayı beş yıllık süre içerisinde yaptığımız bu ihalelerden elde ettiğimiz tasarruf bedeli 240 milyon TL’dir. Belediyenin şu andaki borcu Toplamda 292 Milyon TL’dir. 114 milyon TL ise alacak miktarımız var.

TOKİ ile protokol imzaladığımız ve tapusu belediyemizde olan gelir kaynağı olarak değerlendirilecek arazimiz var ve tapusu belediyemize geçmiş olan arazilerin nakit değeri 108 milyon TL’dir. Asri mezarlıkta aile mezarlıkları oluşturduk oradan gelecek gelir de 60 milyon TL’dir.

TOKİ ile protokolünü yaptığımız ve Zafran’daki şuyulandırılması yapılan Elazığ Belediyesi'ne girdi olarak gelecek arsalar 250 milyon TL'lik değerdedir. 292 milyon TL'lik borca karşılık Elazığ Belediyesi'nin alacakları ve kaynağa çevirebilecek toplam miktar 533 milyon TL’dir.

Bu çerçevede bizim ELBÜS’ler ile ilgili Kalkınma Bakanlığı'ndan almış olduğumuz krediler var. EBUAŞ’IN toplam borcu 45 milyon TL ve 13 milyon Euro’dur. 25 milyon TL’likte bir alacağımız bulunmaktadır.

Bakmadan Geçme