Başkan Sadıkoğlu'ndan MİMDER'e Ziyaret

İnşaat Sektörünün Nabzı Ölçüldü MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, MİMDER Başkanı Mustafa Duyar'ı ve yönetimini ziyaret etti.

İnşaat Sektörünün Nabzı Ölçüldü MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, MİMDER Başkanı Mustafa Duyar’ı ve yönetimini ziyaret etti. Sorunların ele alındığı ziyarette inşaat sektörüne set vuran faiz oranlarının düşürülmesi gerektiği belirtildi.

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mustafa Duyar’ı ve yönetimini ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Biz MİMDER’i önemsiyoruz. Memleket adına bir şeylerin değiştirilmesine sıcak bakan MİMDER Bizim için önemli. Sektörde yaşanan sorunlarda bize düşeni yapmaya hazırız. Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz bir telsiz makamıyız ama bir de icra makammıyız, yaptırım yeteneğimizle doğru şeyleri doğru insanlara ileterek daha nasıl gelişme yakalanır onu anlatırız, onları ikna etmeye çalışırız varsa sorunlar, sıkıntılar bize iletildiği andan itibaren bir şekilde bunu düzeltmeye çalışırız, elimizden gelen gayreti gösteririz hiç kimsenin şüphesi olmasın bunda. Faizli artışla beraber insanlar dengesiz bir ortamda, parasını bir şekilde bir yerlere bağlamak istemiyor onun için sektörün önünü nasıl açabiliriz bununla ilgili neler yapabiliriz buna bakacağız. Bu noktada elimizden gelen bütün gayreti gösterelim, tartışalım doğrusu neyse onu yapalım. İstanbul’da Ankara’da bazı büyük illerde faiz indirimi ile ilgili kampanyalar yapılarak büyük yatırımların önü açılmaya çalışılıyor ve buradaki elde kalmış stokların eritilmesi söz konusu. Malatya’ mızda da aynı şekilde faiz indirimlerinin olması gerek, bankalar aracılığıyla Malatya’daki inşaat işiyle uğraşanların önünün açılabileceğini ifade ettik, ilettik bunun takipçisiyiz. Malatya ilimiz konumu itibariyle bugün İstanbul gibi Ankara gibi bazı projelerden istifade edebilen bir yer değil. Mesela bugün baktığımız zaman belli bir miktar yatırım yapan biri ülke vatandaşlığı alabilir yabancı yatırım için. Şuanda satış varsa belki de bundan kaynaklı. Buraya böyle bir yatırımcının gelmesi için bizim burayı cazibe merkezi haline getirmemiz gerekiyor, biz burada neler yapabiliriz bunlara bakmamız lazım. Üzerimize düşeni yapmak için buraya geldik.” ifadelerine yer verdi.

“SEKTÖR DURMA AŞAMASINA GELDİ” Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mustafa Duyar ise: “Sektörün hareketlilik kazanması faiz oranlarının 7.30’un altına 1.30’a kadar inmesiyle olacak. Tabii bu arada ekonomide bir gevşeme oldu ama sorunları gidermedi. Bu süreçte bazı müteahhit arkadaşlarımız sözleşmesini iptal etti. Bazı arkadaşlarımız 4 aylığına şantiyesini kapattı. Bazıları işçilerin çıkışlarını verdi, işsizlik maaşı alsınlar diye. En büyük sıkıntımız bankalarla ilgili faiz oranlarının düşmesi. Bu olursa sektörün önünün açılacağını düşünüyoruz. Bunun yanında anormal bir şekilde kurların yükselmesiyle maliyet, malzeme fiyatları yükseldi. Malzeme fiyatlarının yükselmesi de imalattaki marşı yükseltiyor. Bankaların faiz oranıyla ilgili bu konuda yapılacak olan toplantıya bizde yönetim olarak katılırsak orada da sorunlarımızı dile getiririz. Çünkü sektör durma aşamasına geldi. Bu konuda harekete geçmemiz lazım. Bazı arkadaşlarımız şantiyeye bile gitmiyor çok büyük krizler var inşallah aşacağımızı düşünüyoruz tabi faiz oranları düşerse”

Bakmadan Geçme