Başkan Polat'tan Kadir Gecesi Mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bizlere müjdelenen Kadir Gecesine ermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Polat, mesajında şunlara yer verdi:

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan bir Ramazan ayının daha sonuna yaklaşırken, Yüce Mevla’nın ‘Bin aydan daha hayırlı’ diye vasıflandırdığı kutlu bir gece olan Kadir Gecesi’ne erişmenin manevi huzurunu yaşıyoruz.

Kadir Gecesi, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir.  Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı bir gece olduğu müjdelenen bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize huzur getirmesini temenni ederken, bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını, yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını diliyorum. 

Dünyanın farklı yerlerinde dökülen Müslüman kanı ile akan gözyaşlarının durması ve insanlık suçlarının bir an önce son bulması için de ellerimizi semaya açıp Müslüman kardeşlerimiz için dua etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor; Yüce Mevla'dan barış, huzur ve mutluluk içinde hepimizi Ramazan Bayramı'na eriştirmesini diliyorum.

KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMI

Öte yandan Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Ramazan Geceleri etkinlikleri kapsamında, 10 Haziran Pazar Günü saat 22.30’da‘Kadir Gecesi Özel Programı’ düzenlenecek.  

Kapalı Çarşı üstü 15 Temmuz Millet Meydanında gerçekleştirilecek olan Kadir Gecesi Özel Programına; ilahileri ile Grup Dergah, Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Türkiye Birincisi Hafız Âdem Kemaneci, Dünya Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Birincisi Remzi Er, Mısırlı Çocuk Hafız Muhammed El Huzami konuk olarak katılacak.

Büyükşehir Belediyesi Kadir Gecesi Özel Programına tüm halkın davetli oldukları bildirildi.

 

Bakmadan Geçme