Başkan Küçük 'ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük

19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Bugün Cumhuriyet Bayramını hep birlikte büyük bir coşku ve sevinçle kutluyoruz.

95 yıl önce bugün, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla, yeni kurulan Türk devletinin yönetim şekli belirlenmiş ve uzun süren bağımsızlık mücadelesi sonunda dünya sahnesine “Türkiye Cumhuriyeti” adı altında yeni bir devlet çıkmıştır.

Türk milleti tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmemiştir. Birçok büyük imparatorluklar kurarak dünya milletlerine devlet teşkilatlanmasının nasıl olacağını göstermiş, adil ve hoşgörülü idaresiyle de tarihin her döneminde önemli bir rol üstlenmiştir.

Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar ülke olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet rejimi ile aldığımız mesafe küçümsenecek gibi değildir. Cumhuriyet bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır.

Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup, kollamak iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.

Cumhuriyet, demokrasiyi geliştiren en iyi sistemdir. Kişinin hak ve özgürlükleri ancak bu sistem içinde güvencede olabilir. Türk Milleti Cumhuriyet'e bağlanıp, onu yüceltip geliştirebilirse demokrasinin nimetlerinden yararlanır ve çağdaş toplumlar içindeki yerini alır. Bu nedenle Cumhuriyeti yüceltip sürdürmek bizim milli görevimizdir.

Dün olduğu gibi bu gün de hepimize düşen görev; iç ve dış düşmanların vatan, millet ve bayrağımıza yönelik saldırılarına karşı, meclisimizin aldığı kararlar doğrultusunda birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmek ve Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmaktır.

Atatürk; “Ey Türk Gençliği!... Birinci vazifen Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.” diyerek Cumhuriyetin korunmasını Türk gençliğine ilk görev olarak vermiştir.

Gençlerimizin bu anlayış içerisinde hareket ederek, 95. yılını kutladığımız bu günde kendilerine emanet edilen Cumhuriyete sahip çıkacağına inanıyor, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor ve Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum.

 

 

 

                                                                                                              Vahap KÜÇÜK

                                                                                                    Doğanşehir Belediye Başkanı

Bakmadan Geçme