Başkan Gürkan Tarihi Projelere İmza Attı

Erdal Öztürk'ün Özel Röportajı

Battalgazili vatandaşlarına vaat ettiği her şey yapılması mümkün olan sözlerdi. Yapılmayacak hiçbir şeyi vaat etmedi. Verdiği sözleri ise fazlasıyla yerine getirdi. Geriye dönüp baktığımızda ise verdiği vaatlerin çok çok üzerinde olduğunu görüyoruz. Hizmet ve yatırımlarını planlarken bu şehirde yaşayan her vatandaşın aynı kalitede hizmet almaya hakkı olduğu gerçeğinden asla taviz vermedi. Değişimi ve dönüşümü bir bütün olarak ele alan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN, Battalgazi ilçesine çok sayıda sosyal, kültürel ve çevre yatırımı yapmanın haklı gururunu yaşıyor.Başkan GÜRKAN kısa sürede yaptığı hizmetlerle bir devrim gerçekleştirdi. Malatya halkı Başkan GÜRKAN’ın çevreye olan duyarlılığı ve yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyor. Başkan GÜRKAN’layapmış olduğumuzsöyleşiyi siz değerli okurlarımız için haber yaptık.

2017 YILINDA GELDİĞİMİZ SÜRECİ DEĞERLENDİRİRMİSİNİZ?

Selahattin GÜRKAN: 2017 süreci yeni başladı. Bugün 6’ncı aydayız. Bunun büyük bir kısmı kış şartları olması nedeni ile normal rutin ve cari hizmetleri yapıyoruz. 2017 programı çerçevesi içerisinde hizmet binamıza göçmemiz birinci önceliğimiz. Devlet Su İşlerine yapmış olduğumuz hizmet binasını bitirilerek Devlet Su İşleri’nin personelinin yeni hizmet binasına göçmesi, aynı zamanda Devlet Su İşleri’nde aldığımız 40 dönümlük yerin düzenlenmesi, diğer tarafta 2017 programı içerisinde Çınar Park dediğimiz 30 dönümlük bir alanda kamulaştırarak yapmış olduğumuz güzide bir mekanın açılması planlama aşamasında, Malatya’nın şifa merkezi diye tabir ettiğimiz İspendereİçmeleri’ninbulunduğu yerde de 100 dönümlük bir alanda 1200 dönümlük ayrı ağaçlandırma alanında çalışmalarımız devam ediyor. O da 2017 programı içerisinde değerlendirilip bitirilecek projelerimizden biri. Atatürk Kız Lisesi diye tabir ettiğimiz ve Yeşil Kuşak kapsamı içerisinde olan okulların boşaltılarak oranın Yeşil Kuşak’a terkedilmesi noktasındaki çalışmalarımızda devam ediyor. Öyle tahmin ediyorum ki Ağustos ayında biter. Biz o bölgede de çalışmalarımıza devam ederiz.Yani Yeşil Kuşak Projesi çerçevesinde devam ettiririz. Bu yıl temelini attığımız Engelsiz Yaşam Merkezimiz yılsonunda bitecek diye düşünüyorum. Tahtalı Minare Hamamı diye tabir ettiğimiz yerin ihalesi yapıldı. Yılsonunda onunda biteceği kanaatindeyim. Askerlik şubemizin rölöve ve restorasyon projeleri çıktı. Bu hafta onunda ihale süreci başlayacak. Askerlik Şubesi’nin de ihalesini başlatıp devam ettireceğiz. Yıl içinde bitirmeye gayret edeceğiz. 2017 yılı bizim için dopdolu bir program oldu. 2017 yılı içerisinde Malatya’ya yakışır, yaraşır bir Yaşam Merkezi’nin temeli atıldı. Buranın bitimi 2018 yılına sarkar diye düşünüyorum.

Diğer taraftanda kültürel hizmetlerimiz, sosyal hizmetlerimiz, çevre ile ilgili ağaç dikimi kampanyaları (bu yıl 100 bin) ağaç dikimi Çevre ve Park Bahçe Müdürlüğümüz tarafında gerçekleştirildi. Bu çalışmalar devam ediyor. Rutin işlerimiz devam ediyor. Yukarıda saymış olduğumuz ana başlıklarını saymış olduğumuz işlemler, bir belediyenin bir döneminde yapacağı hizmetleri biz 2017 yılı içerisinde yaptık. Bunların her birini bir belediyenin bir döneminde yapacağı hizmetlerdir. Yani iki hizmet binası, Engelsiz Yaşam Merkezi, Sosyal Yaşam Merkezi, Askerlik Şubesi, Çınar Park, Yeşil Kuşak, İspendere ve Tahtalı Minare Hamamı bunların her biri bir dönemde bir belediyenin yapacağı hizmetlerdir. Ama Battalgazi Belediyemiz yüz yıllık bir belediyenin tarihini düşündüğümüz takdirde, bu yüz yıldaelde ettiklerini bu üç yıl içerisinde semeresini Battalgazili hemşerilerimgörüyor. Ben bu anlamda ekibimizi tebrik ediyorum. Çalışmalarımız hâkaten güzel gidiyor. Bir belediyenin bir dönemde bir hizmet binası yaptığı görülmemiş. Biz bir belediye hizmet binası değil, yukarıda saydığımız 10 ana başlık her biri bir hizmet binası niteliğindedir. Her birininde kısa süre içerisinde temeli atılmış olması bitecek ve bitirilmiş olması Battalgazi Belediyesi’nin bu konudaki sürati anlamında ne kadar hızlı bir belediye olduğumuz hüviyetini göstermektedir. Kültürel ve Sosyal Hizmetler kapsamında her akşam 3 bin kişiye yemek veriliyor. Binlerce kişiye yardım paketleri veriliyor.

Temizlik konusunda standarttı yüksek bir şehir profili çiziyor. Yol, kaldırım ve alt yapı hizmetleri anlamında bizden kaynaklanan şuana kadar bir problem gelmedi. AYKOME’nin yaptığı almış olduğu kararları kendi zamanında ve zaman takvimi içerisinde bitirmemesi bize yansıyormuş gibi gözüküyor. Bize teslim edildikten sonra hiçbir belediyeden olmayan sürat ölçeğinde, o kısım hemen anında yapılır. Gece gündüz 24 saat denmeden oraların vatandaşın hizmetine sunulması için çalışmalar hemen başlanıp bitiriliyor. Vatandaşımızın daha rahat bir yaşam sürmesi için elimizden gelen bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Hayır Çarşımız vatandaşlarımıza hizmet konusundaki çalışmalarımız devam ediyor. Battalgazi Belediyesi mazisine layık istikbale hazırlanma noktasında camiler, kümbetler, türbeler, ziyaretler, hanlar, hamamlar, kervansaraylar, köprüler, parklar, çevre düzenlemeleri, hizmet binaları ve hizmet üreten tesisleri yapma noktasında son derece emin adımlarla ve koşar adımlarla hedefine varmak için gayret gösteriyor. Bu anlamda Battalgazi Belediyesi olarakta ekibimizi tebrik ediyorum. Çalışmalarından dolayı kutluyorum.

YEŞİL KUŞAK PROJESİ HANGİ AŞAMADA İLERLİYOR?

Selahattin GÜRKAN: Yeşil Kuşak Türkiye’ye rol model olacak bir projedir. 200 dönümlük bir alan içerisinde şehrin merkezinde şehrin akciğeri olabilecek Malatya, Battalgazi halkına ve Malatya’ya sunulacak Türkiye’ye rol model olacak bir projedir. İlk kazma vuruldu. Nasıl vuruldu? Hürriyet Parkıyla vuruldu. Atatürk Kız Lisesi şuanda bitme aşamasına geldi. Atatürk Kız Lisesi Ağustos ayı içerisinde taşındığı andan önümüzdeki sezon içerisinde Atatürk Kız Lisesinin bulunduğu yerle ve spor salonun bulunduğu yer bu kapsamda değerlendirilecek.Sanat okulu ile ilgili olan bölümde Büyükşehir Belediyemiz bizde buraya katkıda bulunalım anlayışı içerisinde çalışmalar sürüyor. Biz geçen yıl okulumuzun yapımına başlayıp bu yıl bitirme aşamasına getirdik. Bizim bu anlamda bir sıkıntımız yoktur. Ama Büyükşehir sanat okulunun hayırsever işadamı tarafında yapılacak olan okul yerinin gösterilmesi noktasında da yer gösterirlerse oranında biran evvel bitirilmesi noktasında o süreç devam eder. Bizim DSİ ile zaten problemimiz yok. Hizmet binamızı yaptık orası hizmet binamız ile bütünleşecek. Stadyum ile ilgilide TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Orda bir sıkıntı olacağının kanaatinde değilim.

YENİ MALATYASPOR SÜPER LİGDE NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Selahattin GÜRKAN: MalatyasporMalatya’mızın ortak paydasıdır. Malatyasporunsüper ligde oynaması Malatya insanı açısında hem bir övünç hem de bir gurur kaynağıdır. Rahmetli Özal döneminde namağlup olarak süper lige çıkıp, Balkan kupasında oynamıştır. Benim temennim odur ki Malatyaspor yeni futbol sezonunda başarılı bir performans çizer. Eskideki o ihtişamlı günlerine ulaşır.Ve Malatyasporun hem süper ligdeki başarısı, hem de süper ligde olması Malatya açısından, Malatya esnafı ve Malatya’da yaşayan insanı için önemli bir kazanımdır. Neticede ortak paydamız dedik. Malatya insanı ve Malatya dışında yaşayan Malatyalılar içinde bir gurur vesilesidir. Bu anlamda Malatyasporumuzu tebrik ediyoruz. Süper ligde başarılar diliyorum. Ben inanıyorum ki Malatyaspor süper ligde Malatya’ya yakışır yaraşır bir performans sergiler. Geçmişteki o ihtişamlı günleri Malatya halkına yaştır. Malatya halkıda tabi buradaki ekonomi ve turizmi açısında önemli bir kazanım elde edecektir. Bunun için Malatyasporun süper lige çıkması çok çok önemli olup Malatya için bir kazanımdır diye düşünüyorum.

SON OLARAK HEMŞERİLERİNİZE VERMEK İSTEDİĞİNİZ BİR MESAJINIZ VAR MI?

Selahattin GÜRKAN: Ramazan ayımızın öncelikle Battalgazi’mizin, Malatya’mızın, Ülkemiz, alemiİslam’a ve insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum. Ramazanlık Ramazan tadında yaşanması ve rahmet ve bereket ayı olarak, herkesi hoşgörüyle değerlendirmek kucaklamak anlayışı içerisinde bir ruh hâletinin insanlardan gelişmesini ve insanlara iyilik etme noktasında yardımcı olma noktasında ve var olanı paylaşma noktasında ki duygu cennetlerinin daha üst seviyeye çıkmasını diliyorum. Akabinde gelecek Ramazan Bayramını da en içten dileklerimle de kutluyorum. Ve tebrik ediyorum.

Haber & Foto: Erdal ÖZTÜRK

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme