Başkan Gürkan, Şehit Aileleri Ve Gazilerle İftarda Biraraya Geldi

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri onuruna verilen iftar yemeğine katıldı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri onuruna verilen iftar yemeğine katıldı. Başkan Gürkan, “Annenin, babanın, çocukta hakkı olduğu gibi, şehit ailelerinin de bu topraklarda herkesin üzerinde hakkı var” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri onuruna verilen iftar yemeğine Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran ile birlikte katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şehitliğin önemine dikkat çekerek, “Ramazan ayının sizlere ailenize ve memleketimize huzur ve barış getirmesini cenabı Allahtan niyaz ediyorum. Ramazan ayı ile birlikte Kadir Gecesi’ne erişmemizi ve Bayramı da bayram tadında yaşamanızı temenni ediyorum. Bugün değerli Kaymakamımız bizim ilçemizdeki şehit aileleriyle bir yemekte, bir iftar yemeğinde buluşalım demişti. Biz kendisine çok iyi olacağını söylemiştik. Kendisi gerekli organizasyonu ve ev sahipliğini yaparak sizleri, bizleri bir araya getirdi. Bu anlamda değerli Kaymakam'ımıza teşekkür ediyorum. Şehitlerimiz içinde dilimin döndüğü kadarıyla, içinde geldiği gibi bir kaç kelime ifade etmek istiyorum. İnsan bir şeye zora gediği zaman malını verebilir, parasını verebilir, bir şeylerini de verebilir.  Can vermek çok zor bir hadisedir. Sizler, canınızı ve canlarınızı bu toprakların huzuru, barışı, hüviyeti ve bağımsızlığı için verdiniz. Milletimizin, devletimizin ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için verdiniz. Hepinizden Allah razı olsun, Allah hepinizin sabrını artırsın. Belki toplumda üzüntü duyduğunu, yaşadığınız hadiselerle de karşı karşıya gelmiş olabilirsiniz. Siz şehit ailesisiniz, siz şehit babasısınız, gazisiniz. Bu milletin, bu toplumun huzuru için, bu memleketin milli birlik ve beraberlik içinde olması için gerekeni yapmışsınız. Şehitler ve şehit aileleri bizim başımızın tacıdır. Şehitlerin, şühedaların şahadetini cenabı Allah bizleri muasır etsin, onların şefaatlerine bizleri nail etsin. Battalgazi Belediye Başkanı olarak bizim kapılarımız sonuna kadar açıktır. Belki zaman içerisinde bizim tutum ve davranışlarımızda ilgisiz ve alakasız olarak değerlendirebilirsiniz. Sakın ola ki aklınıza böyle bir şey gelmesin. Öyle bir şey gördüğünüz zaman yakamıza rahatlıkla yapışın. Bizde insanız, insan beşer şaşardır. Bazen o kadar yoğun bir tempo içerisinde oluyoruz ki, yanında çocuğunu göremiyorsun.  Görüp görmediğimiz, duyup duymadığımız hadiseler oluyor. Sizler bunu kenarda doğal olarak görüp de ilgisiz kaldığımızı, duyup ta alakasız olduğumuzu düşünebilirsiniz. Sakın böyle düşünmeyesiniz. Sizin bu topraklarda ve bizim burada durmamızda hakkınız var. Annenin, babanın, çocukta hakkı olduğu gibi, şehit ailelerinin de bu topraklarda yaşayan mertebesi, makamı hangi seviyede olursa olsun herkesin üzerinde hakkı var” dedi.

Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran ise, şehit ailelerine her zaman kapılarının açık olduğunu belirterek, “Mübarek Ramazan ayı içerisinde böyle güzel bir iftara da bir araya gelmekten ve mekan olarak bizlere ev sahipliği yapan başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Siz şehit ve gazilerimiz, her zaman bizim gönlümüzde, kalbimizde ayrı bir yerinizin olduğunuzu bilmenizi isterim. Ayeti kerimede geçtiği üzere "şehitler için ölü demeyiniz, onlar yaşıyorlardır fakat siz fark edemezsiniz,  görmezsiniz"  Bizim inancımıza, anlayışımıza ve İslam felsefemize göre, şehitlerimiz bizim aramızdadır. Halen daha bizimle beraberledirler. İnşallah onlarda bu akşam Ramazan iftar yemeğinde beraber bir araya geldiğimiz vakit içerisinde bizi inşallah temaşa ediyorlardır. İnşallah onlara da bizim bir araya gelişimizden mutluluk ve huzur duyuyorlardır diye düşünüyorum. Öte tarafta onların şefaatine nail olmayı temenni ediyorum. Böyle güzel bir akşamda bizleri yalnız bırakmadığınız için, geldiğiniz için ve şeref verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Her şehit ve gazi ailemize başkanımızın da söylediği gibi kapılarımızın sonuna kadar açık olduğunu bilmeniz isterim. Her hangi bir sıkıntısında bizim çözebileceğimiz, bizim elimizden gelen mesele ve durum olduğunda konuyu bize iletmeleri yeterlidir. Canla başla onların yardımına koşacağımıza emin olmanızı isterim” diye konuştu.

Bakmadan Geçme