Başkan Gürkan, Kadın Ve Demokrasi Derneği'ni Ziyaret Etti

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya Şube Başkanı Betül Dürgen ve yönetim kurulu üyeleri ile biraraya geldi.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya Şube Başkanı Betül Dürgen ve yönetim kurulu üyeleri ile biraraya geldi. Başkan Gürkan, kadınların toplumda ayrı bir yerinin olduğunu belirterek, kadınların hem sosyal, hem ticaret, hem kültürel, hem de sosyal hayatın içinde olmalarını arzuladıklarını söyledi.

 

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, sivil toplum kuruluşlarına yönelik yaptığı ziyaretler kapsamında Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya Şube Başkanı Betül Dürgen ve yönetim kurulu üyeleri ile biraraya gelerek, bir süre sohbet etti. Burada konuşan KADEM Malatya Şube Başkanı Betül Dürgen, KADEM’in çalışmaları hakkında bilgiler vererek, “Bizler Kadın ve Demokrasi Derneği olarak kadınlarımız için Malatya'da çalışıyoruz. Çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Özellikle eğitim konularında, sosyal haklara erişim olsun, yasal haklar eğitimi olsun çeşitli eğitimler yapıyoruz. ‘Bilinçli Kadınlar Mutlu Yarınlar’ projesi ile Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah Selahattin başkanımız döneminde de bu projemize devam edeceğiz. İnşallah Malatya'da kadınlarımız için birlikte çalışacağız” dedi.

 

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ise, kadınların her alanda aktif olması gerektiğini belirterek, “KADEM’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. KADEM’in değerli başkanı şahsında bütün KADEM üyelerini de kutluyorum, tebrik ediyorum. Kadın ve demokrasi anlamında kadın haklarının korunması, bilinirliğin artırılması ve kadınlar arasındaki dayanışmanın üst seviyeye çıkarılması konusunda güzel işler yapıyorlar. Projelerini de yakinen takip ediyorum. Kendilerinin ifade ettiği gibi gerek Büyükşehir çalışmalarında bundan sonraki süreçte birlikte çalışacağız, gerekse diğer belediye ve kurum kuruluşlar ile yapmış oldukları çalışmalarda kadın ve demokrasi platformunun her konuda destekçisi olacağımızı da ifade etmek istiyoruz. Netice itibariyle kadınlar toplumumuzun yüzde 50’sini teşkil ediyorlar. Ve kadın eli değen bir yerde de huzur olur, bereket olur, onun için kadınların hem sosyal hayatında, hem ticaret hayatında, hem ekonomik hayatında, hem de kültürel ve sosyal alanlarda olmalarını arzuluyoruz. Bu anlamda kadın derneklerimizin önünün açılması konusunda bizler belediye olarak özellikle çalışanlarının yüksek bir oranda kadınlara imkan tanınması noktasında gayret gösteriyoruz. Bugün bizim belediyemiz içerisinde, belki Türkiye'de çok az yerde bulunacak şekilde yüzde 50’ye yakın çalışanımız vardır. Buda hakikaten Battalgazi Belediyesi açısından da ve diğer belediye, kamu kuruluşlarına örnek olma açısından da önemli bir göstergedir diye düşünüyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme