Başkan Gürkan,'dan Kiraz'a ve Öner'e Hayırlı Olsun Ziyareti

Başkan Gürkan, Kiraz'a Öner'e Ve Pektaş'a Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundu

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, CHP İl Başkanı Enver Kiraz’a, CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Bahattin Öner’e ve CHP Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Av. Ahmet Pektaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Gürkan, “Siyasi partiler demokrasimizin temel unsurudur” dedi.

 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, CHP İl Başkanı Enver Kiraz’ı, CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Bahattin Öner’i ve CHP Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Av. Ahmet Pektaş’ı ayrı ayrı ziyaret ederek, yeni görevlerinde başarılar diledi. İlk olarak CHP İl Başkanı Enver Kiraz’ı ziyaret eden Başkan Gürkan, CHP İl Başkanı Kiraz’a görevinde başarılar dileyerek, “Değerli il başkanımızın yeni görevine seçilmesi münasebetiyle hem hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istedik, hem de kendileri daha önce bizim yeni binamızda ziyaretimize gelmişlerdi, bizlerde iade-i ziyarette bulunduk. Ben il başkanımızın yeni görevinde başarılar diliyorum. Tabi siyasi partiler demokrasimizin temel unsurudur. Siyasi partiler olmazsa, demokrasiler kör ve topal olur. Biz bu anlayış içerisindeyiz. Bizim katılımcı belediyecilik anlayışı içerisinde de gerek sivil toplum örgütleri olsun, gerek meslek kuruluşları olsun, gerek siyasi partiler ve sendikalarımız olsun bunlarla yakın ilişki ve temas içerisindeyiz. Bunların görüş ve önerileri bizim için anlamlı ve manidardır. Yol haritamızın ve yön pusulamızın oluşmasında da en temel öğelerdir. Zaman zaman gerek il başkanımızla, gerek Battalgazi İlçe Başkanımızla, gerek Yeşilyurt İlçe Başkanımızla şehrimizin sorunları ve onların bu sorunlarla ilgili çözüm önerilerini dinliyoruz. Bununla birlikte imkanlarımız dahilinde şehre yön verme noktasında gayret ediyoruz. Ben tekrar burada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum.  İl Başkanımızın tekrar göreve seçilmesi dolayısıyla kendilerini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Diğer taraftan Battalgazi İlçe Başkanımız Bahattin Bey’inde görevinde başarılar diliyorum. Yeşilyurt İlçe Başkanımıza da yeni görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Battalgazi Belediye Başkanımızı burada görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Nazik ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hepimiz bu memlekette yaşıyoruz. Battalgazi hem tarihsel kökleri itibariyle, hem de konumu ve nüfusu itibariyle bir çok şehirden büyük olan önemli ilçelerimizden birisi. Ben kendim de Battalgazi sınırları içinde ikamet ediyorum. Bu kentin insanının daha mutlu ve huzurlu yaşaması noktasında görüş ve düşüncelerimiz farklı olabilir ama görüş alışverişinde bulunarak daha huzurlu ve mutlu bir kentin olması noktasında hepimize önemli görevler düşüyor. Bizlerde bu nokta da elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Battalgazi Belediye başkanımız da tarafsızlığını her platformda ortaya koyuyor. Kentte yaşayan herkese eşit ve hizmet önceliğine göre bir hizmet verme yoluna gidiyor. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Eksikleri dile getiriyoruz ama iyi şeylerinde mutlaka yanında olmaya devam edeceğiz. Ana muhalefet olmamız hasebiyle şehrin huzuru için hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Bahattin Öner’de, Başkan Gürkan’ın yaptığı hizmetlerin takdire şayan olduğunu ifade ederek, “CHP Battalgazi İlçe Başkanlığı olarak Battalgazi Belediye Başkanımızı burada görüp ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İltifat marifete tabidir. Buna ek olarak Medinetül Fazıla kavramı olarak yola çıktığınız zaman Farabi’nin dünyadaki kent kavramını oturtturan ve Selçuklulardan kalan Anadolu’yu Anayurt yapan Battalgazi’nin hemşehrileri olarak, aslında bizim üç tane cumhurbaşkanımız vardır. Mustafa Kemal Evrensel Cumhurbaşkanımız, İsmet Paşa Malatyalı Cumhurbaşkanımız ve Turgut Özal. Bu renkleri bir araya getirdiğiniz zaman aynen Anadolu gibi Anadolu erenlerini hamur gibi yoğurup, limon gibi sıktığınız zaman sevmek, merhamet etmek, yani hizmet etmek düşünceleri ile destanlarını, şiirlerini, destanları okuduğunuzda hepsinde sevmek, merhamet etmek ve hizmeti göreceksiniz. Başkanımın yaptığı hizmetleri bizzat yerinde giderek gördüm. Hizmetleri gerçekten takdire şayandır. Bunu her yerde de söylerim. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş ruhunda da bu var. Hizmet edeni takdir edeceksiniz. Hizmet etmeyeni ise eleştireceksiniz. Bu açıdan başkanımıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

CHP Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Av. Ahmet Pektaş ise, “Malatya’da ortak değeri paylaştığımız Sayın Gürkan’a hoş geldiniz diyoruz. Sayın başkanımızın dediği gibi iltifat marifete tabidir. Gerçekten biz hem arkasından, hem de yüzüne iltifat etmekte beis görmüyoruz. Bu kapsamda özellikle kendisinin hizmetlerini takdir ettiğimizi ve gerçekten örnek bir belediyecilik yaptığını görüyoruz. Bu nokta da kendisinin bize vermiş olduğu değeri, farklı renklerde,  şekillerde ve farklı yönlerde görüyoruz. Bu bakımdan kendisine özellikle teşekkür ediyoruz. Malatya’mıza ve bize hizmet ettiği için ve bizimle aynı ortak değere hizmet ettiği için kişi olarak örnek alınması gereken, ahlaki yönden güçlü, farklı bir partide yer alsa da sosyal demokrat olarak görüyoruz. Bize değer verip ziyaret ettiği için kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme