Başkan Gürkan, 'Biz, Stk'lara Eşit Ölçüde Ve Şehrin Değerleri Olarak Görürüz'

Toplumun tüm kesitlerini kucaklayan Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerini devam ettiriyor.

Toplumun tüm kesitlerini kucaklayan Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerini devam ettiriyor. Meşale Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret eden Başkan Gürkan, “Sivil toplum kuruluşlarına bizim yaklaşımımız, eşit ölçüde ve şehrin değerleri olarak görürüz” dedi.

 

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, sivil toplum kuruluşları ile istişare ziyaretlerine Meşale Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne yaptığı ziyaret ile devam etti. Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tamer Çalhan ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Başkan Gürkan, katılımcı belediyeciliğin önemine dikkat çekerek, “Biz yerele yöneticiler olarak Katılımcı Belediyecilik ilkesinin temel esası içerisinde Malatya'mızda ve şehrimizde faaliyet gösteren gerek meslek kuruluşları olsun, gerek işçi temsilcilerimiz, sendikalarımız olsun, gerek kanaat önderlerimiz ve yerel önderlerimiz olsun, gerek STK’lar olsun ve gerekse Meşale Eğitim ve Kültür Derneği gibi eğitim kurumu içerisinde faaliyet gösteren STK’lar olsun, bunlara bizim yaklaşımımız eşit ölçüde ve şehrin değerleri olarak görürüz. Bunların fikir ve düşünceleri bizim yol haritamızın oluşmasında önemli katkı ve katmadeğer sağlamaktadır. Tabi bizim buradaki temel yaklaşımımız her kurum kendi amaçları doğrultusunda, amaçlarını icra etme noktasında elinden gelen gayreti ve çabayı gösterme konusunda gerekli çalışmaları yapmak durumundadırlar. Tabi kurumlar kendi mecraları dışına çıktığında, o zaman sıkıntılar başlıyor. Dolayısıyla biz STK’ların kendi amaç ve görevleri doğrultusunda işlerini ve işlevlerini yaptıkları takdirde, hem kendi amaçları doğrultusunda hizmet etme noktasında büyük adımlar ve ilerleme kaydederler, hem de şehrin genel anlamdaki ortalamasına katkıda bulunurlar. Biz sivil toplum örgütlerini bu anlamda değerlendiriyoruz. Bunlar hepsi şehrin ortak paydasıdır ve çalışmaları noktasında biz onların önünü açma ve gayreti içerisinde olacağımızı her platformda da ifade ediyoruz. Meşale’de Malatya’daki eğitim faaliyetlerini yürüten güzel bir kuruluşumuzdur. Bu kuruluşumuz da kendi amaçları ve idealleri doğrultusunda öğrencilerimizin daha iyi yetiştirilmesi, iyi vatandaş ve iyi bir yurttaş olması noktasında memleketine, ailesine, kendisine, devletine ve ülkesine yararlı bir birey olma noktasında büyük bir gayret gösteren bir kuruluşumuzdur” dedi.

 

Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tamer Çalhan ise, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Başkan Gürkan’a başarılar dileyerek, “Bundan sonraki süreçte Başkanımıza başarılar diliyoruz. Biliyorsunuz şehrin bir takım ihtiyaçları var, şehirlinin bir takım ihtiyaçları var. Bu anlamda şehrin ve şehirlinin ihtiyaçlarının, taleplerinin dikkate alarak güzel projelere imza atacağına inanıyoruz, sayın başkanımıza bu hususta başarılar diliyoruz. Bu şehrin sakinleri olarak, yaşayan insanları olarak taleplerimiz, beklentilerimiz olduğu gibi, aynı zamanda şehrin sakinleri olarak bir takım sorumluluklarımızda var. Toplumun ıslahına, gençliğin şahsiyet ve kimlik bulmasına, zararlı alışkanlıktan kurtulması ve değerli bir insan olması noktasında, eğitimi önceleyen ve bir kurum ve kuruluş olarak, bu şehirde yaşayan insanlardan bir kesim olarak, şehrin imarı, inşası ve hayırlı yapılacak işlerde destekçi olacağımızı ve bu anlamda katkıya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Şehri bir takım kesimlerle, bileşenler ile birlikte bir arada olduğumuz ve birlikte güzelleştirmek, birlikte geliştirmemiz gereken bir şeydir. Biz her ne kadar eğitimi, kültürü bu tür çalışmaları gündemimize almakla birlikte, şehrin imarına, inşasına ve ülkenin gelişimi noktasında haklı ve yerinde gördüğümüz, değerli gördüğümüz projelere karşılıksız destekçi olacağımıza ve her yanlışa, eksiği de uyarıcı bir şekilde dile getireceğimizi, hem bir vatandaşlık, hem de bir şehrin sakini olarak sorumluluk olarak addediyoruz. Şimdi bu anlamda şehrin tüm bileşenlerinin, potansiyellerinin, herkesin kendi alanda çalışmakla birlikte sorumluluklarını yerine getirmekle birlikte, ürettikleri değerlerin, harmanlanarak yarınlara taşınması, daha ciddi projelere imza atmaları, şehrin sakinleri olarak bir sorumluluk duygusudur ve bir görevdir. Bu anlamda hayırlı, isabetli, faydalı gördüğümüz işlerde başkanımıza destek olacağımıza ve imarı noktasında inşallah güzel faaliyetler yapacağına inanıyoruz ve başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme