Başkan Güder, Gençlerle Buluştu

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Gençlik Federasyonu tarafından düzenlenen 'Birlik ve Beraberlik Buluşması'na konuşmacı olarak katıldı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Gençlik Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Birlik ve Beraberlik Buluşması’na konuşmacı olarak katıldı. Gençlere önemli nasihatlerde bulunan Başkan Güder, “Şu an yaşadığımız coğrafya hiç ucuz bir coğrafya değil. Tüm savaşlar, tüm oyunlar orta doğu coğrafyasında, Türkiye’nin bulunmuş olduğu coğrafyada oynanıyor” diyerek, bu oyunların bozulması için gençlere büyük görevlerin yanı sıra ülkesine ve milletine faydalı, donanımlı bir şekilde yetişmesi gerektiğini söyledi.

 

Malatya Gençlik Federasyonu tarafından Birlik Vakfı Malatya Şubesi’nde, ‘Birlik ve Beraberlik Buluşması’ adlı program düzenlendi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in konuşmacı olarak katıldığı programa, Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül,  Malatya Gençlik Federasyonu Başkanı Ramazan Yavuz, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda genç katıldı. Burada ilk olarak konuşan Malatya Gençlik Federasyonu Başkanı Ramazan Yavuz, gençliğin önemine vurgu yaparak, programa katılan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkür etti.

 

Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül ise,  Birlik Vakfı’nın amaçları hakkında bilgiler vererek, “Osman Güder beyefendi gerçekten büyük mücadele adamıdır. Güzel hizmetler yapacağına kanaatimiz tamdır. Bu işin tabiri caizse mutfağından gelmiştir.  Uzun yıllar ilçe başkanlığı, il yönetiminde bulunmuştur ve güzel seçimler kazanmıştır. Türkiye'nin sayılı ilçelerinden birisidir Battalgazi. Battalgazi diyince geleceğe ışık tutan bir medeniyetin merkezidir. Onun Belediye Başkanıdır. Ben Osman Güder başkanımızın başarılı hizmetler yapacağına kanaatim tamdır. Allah'tan kendisine muvaffakiyetler diliyorum.  Bizimde destek olmamız lazımdır. Bilhassa gençler sizlerden bunu istiyorum” dedi.

 

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’de, gençlere önemli nasihatlerde bulunarak, “Bizim hedeflerimizin olması lazım. Hiç bir şeyin emeksiz, karşılıksız olmadığını ifade etmeye çalışıyorum. 2001’de bir siyasi partiye gireceksiniz. 17-18 yıl bir fiil emekleyerek hizmete devam edeceksiniz. Siz samimi olursanız, gayretli olursanız Allah size yardım eder. Bedel ödemeden bir şeylere sahip olursanız, emin olun çabuk bir şekilde elinizden kayıverir. O yüzden biz emek harcayacağız. Bu ülkeyi bize teslim edenler,  emek harcadılar. Bedel ödediler. 90 binler Sarıkamış’ta şehit oldular, 120 binler Çanakkale’de şehit oldular. Ve bugün halen Türkiye'de bedel ödüyoruz. Burada yaşama adına bedel ödüyoruz. Bugün Irak sınırın 4 tane kardeşimiz şehit oldu. Evet, bedel ödüyoruz ve bedel ödemeye de devam edeceğiz. Biz bir emanet aldık. Öğretmenlerimiz, sınıflarda şunu söylerlerdi. ‘Sizden önceki nesiller,  size bir emanet teslim edecek.  Emanet çok önemlidir. Emaneti aldığınız gibi verilmesi gereken yere götürüp teslim etmeniz lazım’ Hepimizin okuması lazım.  Biz bilge insan olacağız. Çünkü ecdadımız dünyayı idare ederken,  okumayla idare etti. Her biriniz çok kıymetli ve değerlisiniz. Her biriniz evinizi, sokağınızı, mahallenizi, ilçenizi, caddenizi,  ilinizi, Türkiye'yi dönüştürebilecek bir potansiyele sahipsiniz. Bunun başlangıçta farkına varmanız lazım” ifadelerini kullandı.

 

“Kültürümüzü yaşatmamız lazım” diyen Başkan Güder, “Kültürümüzü biz kimlerden öğreneceğiz?  büyüklerimizden. Şu an yaşadığımız coğrafya hiç ucuz bir coğrafya değil. Tüm savaşlar, tüm oyunlar orta doğu coğrafyasında, Türkiye’nin bulunmuş olduğu coğrafyada oynanıyor. Tüm hesaplar bunların üzerinde. Hepimiz sorumluluk sahibiyiz. Benim gençliğim böyle lay lay lom ile uğraşan bir gençlik olmamalı. Benim gençlik, düşünen düşündüğünü uygulamaya koyan, uygulamasıyla da diğer arkadaşlarına örnek olacak bir gençlik olmalı” diye konuştu.

Bakmadan Geçme