Başkan Erkoç, 'Tüm Dikkatlerimizi Şehrimizin Yatırımlarına Ayırdık'

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHŞİR BELEDİYE BAŞKANI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, önümüzdeki günlerde herhangi bir seçim olmadığını ve bu yüzden tüm dikkatleri Kahramanmaraş için yatırımlara ayırdıklarını söyledi.

Başkan Erkoç Kahramanmaraş’ta görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile sahur programında bir araya gelerek yatırımlara ilişkin çeşitli bilgiler paylaştı.

KAHRAMANAMRAŞ’I ŞANTİYEYE DÖNÜŞTÜRDÜK

Basın mensuplarına slayt eşliğinde şehirde yapılmakta olan yatırımları anlatan Başkan Erkoç: “Şu anda şehrimiz adeta bir şantiyeye döndü. Malumunuz önümüzde herhangi bir seçim felan yok. Biz de tüm dikkatlerimizin Kahramanmaraş’ın yatırımlarına ayırdık. Şu anda şehir merkezinde Trabzon Caddesi yayalaştırma projemiz tüm hızıyla devam ediyor ve burası bittiğinde şehrimiz güzel bir meydana ve görünüme kavuşacak.

BU proje dahilinde İşbankası-Ulucami arasında kalan bütün işyerlerini de tıpkı Demirciler Çarşısı’ndaki yaptığımız konsepte uygun bir şekilde düzenleme çalışması yapacağız ve burası tamamlandığında Kapalı Çarşı’mız başta olmak üzere diğer çarşılarımızla beraber burası bir cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

KUZEY ÇEVRE YOLU 30 KM

Şu anda yapımı devam eden Kuzey Çevre Yolu’nun büyük bir eksiği tamamlayacağına işaret eden Başkan Erkoç: “Şehrimizin doğusu ile batısını bir uçtan bir uca bağlıyoruz. Kuzey Çevre Yolumuz toplamda 30 kilometre uzunluğunda bir yol. Muhsin Yazıcıoğlu Mesire Alanı üst tarafından geçecek olan bu yolumuz için askeriyeden izin aldık ve o bölgede tüp geçitlerle yolumuzu devam ettireceğiz. Bu yolumuz tamamlandığında Gaziantep Yolu’ndan başlamak üzere Kılavuzlu bölgesinde Kayseri yoluna bağlantı sağlanmış olacak. Yollarımızın sayılarını artırarak trafiği bu yolara yaymak ve böylece şehir merkezindeki trafiği rahatlatmayı hedefliyoruz. Sarayaltı’nda başlattığımız genişletme çalışmaları kapsamında o bölgede yapacağımız bir tünel geçitle bu yolumuzu Kanlıdere’den Haydarlı’ya ve oradan da Kuzey çevre Yoluna bağlayacağız. Bunun yanı sıra Turgut Özal Bulvarı’mızın ikinci etabını da tamamlayacağız. Ayrıca o bölgemizde altertantif bir bulvar daha açarak Kuzey Çevre yoluna bağlayacağız ve Sümbüllü Bulvarı’nın alternatifi olarak Kuzey Çevre Yolu ile Kayseri yolu arasında ikinci bir bağlantı sağlayacağız” diye konuştu.

MEVCUT OTOPARKLARIMIZIN 2 KATI OTOPARK YAPIYORUZ

Şu an itibariyle Kahramanmaraş’ta kapalı otopark araç sayısının 850 civarında olduğuna dikkat çeken Başkan Erkoç: “Arasa Camii yanına yapmakta olduğumuz otopark 1000 araçlık olarak tasarlandı ve yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Biraz daha zorlarsak oraya 1350 araç park ettirme durumu bile oluyor. Bunun haricinde Milli İrade Meydanımız da çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor ve orasının altını da 350 araçlık otopark yapacağız. Bunu da tamamladığımızda 1500-1600 araçlık bir otopark hizmetini sunmuş olacağız” dedi.

TEKKE KENTSEL DÖNÜŞÜME 200 MİLYON TL

Şehri merkezinde kentsel dönüşüme de ağırlık verdiklerine işaret eden Başkan Erkoç, Tekke Mahallesinin kentsel dönüşümü için 200 milyon lira maliyeti olduğunu ifade etti.

Kamulaştırma kapsamında hak sahipleri ile görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Başkan Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda Tekke için görüşmelerimiz devam ediyor. 10 adet yapının kamulaştırmasını tamamladık. Aslında bizim o bölgeyi tamamen yeşil alan olarak bırakma düşüncemiz var ama bazı ev sahiplerini razı edemiyoruz. Bunun için de belli bir miktar konut yapacağız. Diğer hak sahipleri için de alternatif yerler belirliyoruz.”

YILDIZEVLER KONUTLARI GELECEK

Toplu konut sorununu çözmede kararlı olduklarına işaret eden Başkan Erkoç, bu konuda da şunları söyledi: “Şu anda Doğukent’in üst tarafından belirlediğimiz bir konut alanı oluşturduk ve çalışmalarımız devam ediyor. İlk etapta 1000 konutluk bir Yıldızevler Konutları Projesini yapacağız ve bu sayı ilerleyen zamanlarda 4000 konuta kadar çıkacak. Orası da Güneşevler gibi, Doğukent gibi mükemmel bir yerleşim yeri olacak.”

TERMAL TURİZME AĞIRLIK VERİYORUZ

Kahramanmaraş’ın turizmden hak ettiği payı alması için çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Başkan Erkoç: “Ilıca beldemizde sıcak su arama çalışmalarımız devam ediyor. Orada bulduğumuz yeni kaynaklar var. Bu kaynaklarla beraber o bölgemizde bir termal turizmi hedefliyoruz. Bunun yanı sıra Ilıca-Ekinözü arasında da yol çalışmalarımızın alt yapısını tamamladık ve önümüzdeki günlerde asfaltına başlayacağız. Bu yolumuz hizmete girdiği zaman orası da turizme hizmet verecek bir hale gelecek. Sadece Kahramanmaraş’tan değil, civar illerimizden de insanlarımız oraya akın edecek” diye konuştu.

HEDEFİMİZ 1 MİLYON CEVİZ FİDANI

Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kalkınmayı da desteklerini ifade eden Başkan Erkoç: “Kırsal kalkınma alanında da çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda çiftçilerimize çilek, zeytin, ceviz ve elma fideleri dağıttık ve bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Yüzde 60 destekle çiftçilerimize fidan dağıtımımız devam ediyor ve hedefimizde 1 milyon ceviz fidanı var. Aynı şekilde anaç arı dağıtımını da yaparak arıcılığın da gelişmesine yardımcı oluyoruz” dedi.

EĞİTİME 50 MİLYON YATIRDIK

Kahramanmaraş’ta eğitim alanına da ağırlık verdiklerini kaydeden Başkan Erkoç: “Eğitim alanında yaptığımız yatırımlarımız 50 milyon liraya ulaştı. İlçelerimiz başta olmak üzere ihtiyaç olan bölgelere okullar yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz.Bizim yer altı kaynaklarımız olmadığı için en büyük sermayemiz beşeri sermayemiz ve insan işgücümüz. Bunun için çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şekilde eğitim almaları konusunda gayret ediyoruz. Biz yola çıkarken kendimizi öğrencilerimizin ikinci, velisi olarak belirtmiştik. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordineli olarak yatırımlarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

UNESCO’NUN EDEBİYAT KENTİ OLACAĞIZ

Kahramanmaraş’tan birçok şair, yazar ve edebiyatçının çıktığına dikkat çeken Başkan Erkoç: “Bu kadar edebi insanı bağrından çıkaran Kahramanmaraş’ımızı Unesco’nun edebiyat Kenti yapma gayreti içindeyiz. Bu konuda sempozyumlarımız, konferanslarımız, anma günlerimiz, halk kütüphanelerimiz, basılı ve görsel eserlerimizle, belgesel ve tanıtıcı filimlerimizle birlikte topyekün bir çalışma gayreti içindeyiz. Böylesine mükemmel bir şehri, edebiyat dünyamıza bir çok değer kazandıran bu şehrimizi Edebiyat kenti yapma gayretindeyiz” dedi.

DİNAMİK BİR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ

Çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları yönünde gayret sarfettiklerini ifade eden Başkan Erkoç: “Spora ve sporcuya yatırımlarımız devam ediyor. Mahallelerimize kurduğumuz sentetik çim halı sahaların yanı sıra spor alanında yatırımlarımız devam ediyor. Kahramanmaraşspor’umuzun süper ligde top koşturması için alt yapı çok önemli ve biz buna ağırlık veriyoruz. Hem alt yapımızı güçlendireceğiz, hem de çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlayacağız” diye konuştu.

AKDENİZ’İN BAHÇESİ OLACAĞIZ

Yaptıkları yeşil alan ve parklarla Kahramanmaraş’ı Akdeniz Bölgesi’nin bahçesi konumuna getireceklerini işaret eden Başkan Erkoç: “Toplamda 215 dönüm alan üzeirne kurulacak olan Ağcalı Rekreasyon Alanımızın 40 bin metrekarelik bölümünü tamamladık ve Aliya İzzetbegoviç parkımızı halkımızın hizmetine sunduk. Şu anda 180 dönüm alan üzerine 15 Temmuz Millet Bahçemiz bitme aşamasına geldi. 150 dönüm alan üzerine kurduğumuz Menzelet Mesire Alanı’nı halkımızın hizmetine sunduk. Bunun yanı sıra ilçelerimizde de parklar, yeşil alanlar ve mesire alanları yaptık. 15 Temmuz Millet Bahçemizle Ağcalı arasında kalan 120 dönümlük bir alan var ve burayı da yeşil alan ve park olarak yapmayı hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde bu bölgede yaklaşık 500 dönümlük bir alanı yeşil alan olarak yapmış olacağız ve bu bölgede önemli parklardan birisi haline gelecek. Yedikuyular bölgemizde kayak merkezimiz ve Yaz-Kış Mesire Alanı çalışmalarımız başladı. Orayı da en kısa süre içerisinde tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Yedikuıyular Kayak Merkezi’miz tamamlandığında şehir merkezine yakınlığı sayesinde bölgenin tek kayak merkezi haline gelecek” diye konuştu.

İLÇELERİMİZİN SU SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ

Kendilerinin göreve geldiği zaman bazı ilçelerde içme suyu sorunu olduğuna işaret eden Başkan Erkoç: “Şu anda Akdere bölgemizden Afşin İlçemize, Sarımağara bölgesinden Elbistan İlçemize içme suyu götüreceğiz. Kısık Projemiz sayesinde ise Dulkadiroğlu, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerimizin içme suyu götüreceğiz ve içme suyu sorunlarını çözeceğiz.

Bunun yanı sıra dev bir atıksu arıtma tesisimizin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bazı ilçelerimizde yaptığımız atık su arıtma tesislerimiz tamamlandı. Diğer ilçelerimize de atıksu arıtma tesisi çalışmalarına başlayacağız” dedi.

Başkan Erkoç’un basın mensuplarından gelen soruları da cevaplandırmasının ardından sahur yemeğine geçilerek program sona erdi.

Bakmadan Geçme