Başkan Çınar, 24 Temmuz Basın Bayramını Kutladı

Basın Mensuplarımızın Hizmetlerini Takdirle Karşılıyoruz

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Bilginin topluma ulaştırılmasında doğru, tarafsız ve ilkeli yayın anlayışı ile toplumsal değerlere, kişisel hak ve özgürlüklere saygı anlayışı çerçevesinde görevlerini yürüten değerli basın kuruluşlarımız ve basın çalışanlarımız her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler.” dedi.

“TOPLUMLARIN AYDINLATILMASINDA ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENİYORLAR”

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansür uygulamasının kaldırılmasının 110’uncu yıldönümünü kutlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yazılı mesajında;  “Toplumların aydınlatılmasında ve bilgi sahibi olmasında basına çok büyük görevler düşmektedir. Devlet ile vatandaş arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gibi birçok önemli görev üstlenen yazılı, görsel ve işitsel medya kuruluşlarımız, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkân sağlayarak toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir.

“ŞEHRİMİZİN GELİŞİMİNDE BASIN MENSUPLARIMIZ AKTİF ROL OYNAMAKTADIR”

Yeşilyurt’u örnek ilçe hüviyetine ulaşmasını sağladığımız bütün yatırım ve sosyal sorumluluk projelerimizi, tarafsız habercilik anlayışıyla, yerel ve ulusal alanda kamuoyuna ulaştıran basın kuruluşlarımızın ilkeli, açık ve hür yayın anlayışı benimsemesi her türlü takdirin üzerindedir. İlimizin her alanda başarıya ulaşmasında, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyoruz.

 “BASINIMIZ, DEMOKRASİNİN YAŞAMASI VE GELİŞMESİNİ SAĞLAYAN UNSURLARIN BAŞINDA GELMEKTEDİR”

Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basınımız, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olması nedeniyle demokrasinin yaşaması ve gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir.

“24 TEMMUZ BASIN BAYRAMINI KUTLARIM”

Toplumsal değerlerimize saygıyı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi temel görev sayarak halkımızın doğru bir şekilde haber alma ihtiyacını sağlayan basın mensupları ve kuruluşlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını yürekten kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

Bakmadan Geçme