Başkan Avşar, 'Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri'ne Yönelik Sistematik Bir Zulüm '

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, Çin'in Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerine uyguladığı zulmü kınayarak, bir mesaj yayınladı.

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, Çin’in Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerine uyguladığı zulmü kınayarak, bir mesaj yayınladı. Başkan Avşar mesajında;

“Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri’ne Yönelik Sistematik Bir Zulüm Devam Etmektedir. Bölgede Soydaşlarımız Bir Soykırıma Tabi Tutulmakta, Türk Milletinin İzleri Doğu Türkistan Topraklarından Silinmeye Çalışılmaktadır.

Çin’in İşgalci Yönetimi, Basın Ve İnternet Sansürü İle Bölgede Yaşanan Dramı, Dünya Kamuoyundan Gizlemektedir. Vatanlarını Ve Hatıralarını Geride Bırakarak, Çin’in Zulmünden Kaçan Soydaşlarımızın Göze Aldıkları Riskler Bile Ne Denli Ağır Bir Baskının Yaşandığını Göstermektedir.

Nerede Bir Türk Varsa Orası Bizim İlgi Alanımızdır. Dünyanın Neresinde Mazlum, Garip, Soydaşımız, Din Kardeşimiz Var İse Her Birisinin Derdiyle Dertlenmek, Sevinciyle Mutlu Olmak Hepimizin Boynunun Borcudur. Hele Ki Ata Topraklarımızda Yapılanlar Asla Kabul Edilemez.

Oğu Türkistanlı Soydaşlarımız Asla Yalnız Değildir.

Al Bayraktan Gök Bayrağa Selam Olsun!

Yaşasın Haklı Doğu Türkistan Davamız!

Yaşasın Hiçbir Güç Önünde Eğilmeyen Soydaşlığımız!

Yaşasın Büyük Turan Ülkümüz!

Yaşasın Yüce Türk Milleti!

Doğu Türkistan Adeta Tecrit Edilmiş Bir Nevi Açık Hapishaneye Döndürülmüştür. Bu Yapılan Zulüm Karşısında Dünyanın Adeta Gözü Kör, Kulağı Duymaz Olmuştur.

Hz. Ali ( R.A) “Bir Zulmü Engelleyemiyorsanız Onu Herkese Duyurun” Buyurmuştur.

Biz Âlemin Neresinde Olursa Olsun Türk’ün Sesini Haykıracağız.!

Unutulmasın Ki!

Büyük Ve Yüce Türk Milleti Ne Pahasına Olursa Olsun Soydaşlarının Yanında Var Olacaktır.”dedi.

 

Bakmadan Geçme