Başkan Altunkaya'nın 12 Eylül Darbesi mesajı

BBP Malatya Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Ercan Altunkaya

BBP Malatya Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Ercan Altunkaya ,12 Eylül 1980 darbesinin 38 yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Altunkaya yayınladığı mesajında, Milletin iradesinin darbelerle gasp edilmesini barbarlık derecesinde antidemokratik bir girişim olarak değerlendirdiklerini ifade ederek;

"Türkiye belli dönemlerde darbelerin hemen hemen her türlüsü ile muhatap oldu. 60 darbesi ile başlayan süreç, 12 Mart 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 darbesi, 28 Şubat 1997 post modern darbesi, 27 Nisan 20017 e- muhtıra ve en nihayetinde 15 Temmuz hain FETÖ darbesi. Bunların hepsinin ortak özelliği milli iradeyi yok edip Türkiyeyi zayıflatmak ve kendi emelleri doğrultusunda Türkiye de bir müesses nizam oluşturma hedefi gütmüştür.12 Eylül 1980 darbesi de adeta alt yapısı oluşturarak olgunlaştırılmış bir darbedir. Dönemin genelkurmay ikinci komutanının darbe için yaptığı 'şartların olgunlaşmasını bekledik' sözleri bunu açık ve net bir şekilde ortaya koymaktadır. Önce milletin çocukları birbirine düşürülmüş komplolarla, provokasyonlarla şiddet ve terör olayları meydana getirilmiş ve daha sonrada güya bunları dindirmek için darbe yapılmıştır.

Darbenin Türkiye'ye siyasi, ekonomik ve sosyolojik zararları olmuştur. Türkiye dünyadan dışlanmış ve ekonomisi küçülmüştür.  Partimizin kurucu lideri merhum şehidimiz Muhsin Başkanımızda 7,5 yıl (5,5 yılı hücre olmak üzere tutuklu kalmış) ağır işkencelere maruz bırakılmış ve 7,5 yıl sonra da ceza almadan berat etmiştir. Onun yaşadığı kaderi ya da akıbeti binlerce ülküdaşımız ve Türk Milliyetçisi de Yaşamıştır.

Altunkaya ülkemizin bir daha asla ve asla böyle provakatif ve dış güçlerin oyunlarına gelmemesi gerektiğini söylüyerek gerektiği an ve şartlarda Türk milleti olarak tüm siyasi görüşlerin bir tarafa bırakılarak gerekli kenetlenmenin önemine vurgu yaptı. Şu an da dahi ülkemiz üzerinde ekonomik bir darbe yapılmak istendiğini dile getirdi.Fakat bu ekonomik darbe girişimlerinin de boşa çıkacağına eminiz dedi . 

Her ne kadar 12 Eylül darbesini yapanlar yargılanmış olsa da maalesef hak ettikleri cezalarla çarptırılamamıştır.  38. yıl dönümünde 12 Eylül darbe girişimini ve bugün hayatta olmasalar da o darbenin mimarlarını bir kere daha şiddetle kınıyoruz. Haksız yere idam edilerek ya da ağır işkencelerle öldürülen ülküdaşlarımıza bir kere daha Allahtan rahmet diliyoruz. 12 Eylül darbesinin en büyük mağduriyetlerinden birisini yaşayan şehit liderimiz Muhsin başkanımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad mekânı cennet olsun.

Bakmadan Geçme