Başkan Akın Bozburun mahallesinde...

Arguvan İlçesin de ve Malatya il hudutları için de yaklaşık 10.000 e yakın hayvanın olduğu Bozburun mahallesin de yapılan istişare toplantısın da genel sorunlar ele alındı.

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından yeni teşvik destekler, sorun sıkıntılar, hastalıklar ve projeler ile ilgili Arguvan Bozburun da toplantı yapıldı. Muhtar İsmet Karabulut’un evinde yapılan toplantıya,  Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan AKIN, birlik teknik personelleri ve Bozburun Mahallesinde ki tüm yetiştiriciler katıldı.

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı (İhsan AKIN)

Bulunduğumuz yer şu an da Arguvan Bozburun Tabi ki burada yetiştiricilerimiz ile bir araya gelmemizin sebebi yeni teşvikler ve desteklemelerle alakalı hem birebir görüşmek, şikâyetlerini, taleplerini dinlemek için buradayız. Biliyorsunuz Malatya’da en fazla hayvancılığın yapıldığı ve hayvanın olduğu yer bu mahallemiz. Buranın en büyük sorunlarından birisi Tapu Kadastro problemidir. Hep birlikte herkesin elini ve bedenini taşın altına koyarak bu sorunu çözmesi gerekliliğini dile getirdi.  Kendilerinin de inşallah bu konuda üzerlerine düşen ne varsa yapacaklarını söyleyen Akın sözlerine şu şekilde devam etti;  Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, İlçe Belediye Başkanlığımız gerekse de buranın sorun ve sıkıntılarının çözümü noktasında siyasilerimizin bu sıkıntılara el atması lazım. Tabi bu sorunlarla ilgili yazılı sözlü taleplerimizi yapacağız. Buranın problemlerini hep birlikte çözmemiz lazım ki üretim devam etsin dedi.

Bozburun mahallesi muhtarı İsmet KARABULUT ve bazı yetiştiriciler ise bütün geçim kaynaklarının bu hayvanlar olduğunu ve yeni çıkan proje kapsamlı desteklerden, tapu kadastro problemi olduğu için yararlanamadıklarını ve bu problemin bir an önce çözülmesi için yetkililerden acil destek beklediklerini söylediler. Programın sonunda ise 2019 yılı birlik takvimi broşür, el kitapçığı ve bilgilendirici materyaller dağıtıldı.

Bakmadan Geçme